Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2002 Persbericht Maastricht; verdovende middelen (RKey; 16.20 u) Donderdag, 4 april 2002

District Maastricht

Maastricht; verdovende middelen
De projectgroep Verdovende middelen van Maastrichtse politie heeft afgelopen woensdagavond op de Valkenburgerweg in Schin op Geul twee inzittenden van een auto, twee Duitse mannen (30/36) uit respectievelijk Keulen en Frechen aangehouden. Die hadden zon 60 gram cocaine bij zich. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen en beide verdachten werden ingesloten. Daarnaast heeft de politie in Maastricht vervolgens twee inzittenden van een andere auto, een 45-jarige Maastrichtenaar en een 28-jarige man uit het Belgische Perk aangehouden. Die worden verdacht van leverantie/handel van verdovende middelen. Zij bleken bij nadere controle ruim 4.000,- Euro bij zich te hebben welke de politie in beslag nam. Bij nader onderzoek in de woning in Maastricht van de Maastrichtse verdachte vond de politie nog eens ongeveer honderd gram cocaine, een duizendtal XTC-tabletten en nog eens een geldbedrag van ongeveer 16.000,- Euro. De in de woning aanwezige echtgenote van de aangehouden Maastrichtse verdachte werd aangehouden. Alle verdovende middelen en het geld werden eveneens inbeslaggenomen. In een kamerwoning in Maastricht van de aangehouden Belg vond de politie ruim 5 kg amfetaminen die ook inbeslaggenomen werden.
De projectgroep Verdovende middelen van de Maastrichtse politie die bezig was met een onderzoek terzake handel in verdovende middelen, waarbij de Maastrichtse verdachte en de Belg in beeld kwamen, ging gisteravond onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie in Maastricht tot actie over. Het onderzoek wordt voortgezet.