Ingezonden persbericht


SilverStream onthult nieuwe generatie van krachtig SilverStream eXtend-pakket

en versnelt oplevering van geavanceerde zakelijke toepassingen

Billerica, Massachusetts, 4 april 2002 - Als logisch vervolg op de huidige stand van zaken op het gebied van J2EE en Web Services, heeft SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) vandaag de nieuwe generatie van SilverStream eXtend(tm) geïntroduceerd. Deze versie van SilverStream eXtend biedt belangrijke nieuwe functionaliteit die het bedrijven nog gemakkelijker maakt de voordelen van geavanceerde Web Services ten volle te benutten. Met SilverStream eXtend kunnen bedrijven nu snel en eenvoudig profiteren van eerdere technologische investeringen door hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de interacties met klanten en partners te verbeteren, terwijl de daaraan verbonden kosten beperkt blijven.

SilverStream eXtend is van het begin tot het eind ontworpen om bedrijven een hoogproductieve oplossing te bieden waarmee complexe bedrijfstoepassingen kunnen worden ontwikkeld en ingezet. Met deze nieuwste versie bouwt SilverStream zijn visie verder uit en doet zij haar naam eer aan als leverancier van intuïtieve, gebruiksvriendelijke producten die snel in de markt worden gezet.

Met SilverStream eXtend is het nu mogelijk complexe integraties van Web Services te organiseren, zelfs over de organisatorische grenzen heen. Verder is SilverStream eXtend verbeterd om de stroomlijning van deze krachtige services in nieuwe, waardetoevoegende toepassingen te perfectioneren. SilverStream eXtend, gebouwd rondom beproefde technologieën, kent vier hoofdproducten:

SilverStream eXtend Composer: De bekroonde XML-integratieserver van SilverStream, SilverStream eXtend Composer 3.5 (eXtend Composer), heeft nu een Web Services-gerichte Business Process Manager waarmee complexe business-to-business-integraties en procesautomatiseringen worden ondersteund. De met onmiddellijke ingang verkrijgbare eXtend Composer stelt bedrijven in staat systemen zoals mainframes, AS/400's, traditionele VAX/VMS-systemen, pakketten zoals SAP en PeopleSoft, Unix multi-user omgevingen, en andere systemen probleemloos en zonder verstoringen voor de gebruikers te integreren - zodat bedrijfskritische informatie en transacties kunnen worden omgezet in nieuwe webapplicaties, bijvoorbeeld ontworpen met SilverStream eXtend Director.

SilverStream eXtend Director: SilverStream eXtend Director (eXtend Director) is een zeer compleet J2EE-raamwerk, dat de benodigde infrastructuur levert voor het snel bouwen van dynamische toepassingen (draadloos en voor het Web en portals) met behulp van workflows, bedrijfsregels en contentmanagement enzovoort. De aanstaande versie 4.0 van eXtend Director zal de krachtige mogelijkheden van J2EE 1.3 benutten en zowel de ontwikkelaar als de zakelijke gebruiker een ongekende ervaring bezorgen. Met eXtend Director kunnen bedrijven snel geavanceerde zakelijke toepassingen bouwen die Web Services in zich opnemen - bijvoorbeeld toepassingen die gemaakt zijn met eXtend Composer - om gepersonaliseerde en relevante content te kunnen leveren aan elke gebruiker, ongeacht apparatuur of platform.

SilverStream eXtend Workbench: Als de uniforme ontwikkelomgeving voor het hele SilverStream eXtend-pakket biedt SilverStream eXtend Workbench (eXtend Workbench) gebruiksvriendelijke wizards en editors die het ontwikkelen en toepassen van geavanceerde J2EE- en Web Services-toepassingen gemakkelijker maken. Versie 2.0 van eXtend Workbench is direct te downloaden vanaf en is volledig J2EE 1.3-compatibel. Verder is deze versie op een aantal punten verbeterd voor ontwikkeling en toepassing met het SilverStream eXtend-pakket.

"Er mogen dan wel meer softwareleveranciers bezig zijn met het ontwikkelen van geïntegreerde platforms voor J2EE en Web Services, SilverStream eXtend zorgt voor echte oplossingen van de knelpunten voor bedrijven over heel de wereld", aldus Steve Benfield, Chief Technology Officer van SilverStream Software. "Met de nieuwe onderdelen in deze jongste versie van SilverStream eXtend kan de klant gemakkelijker dan ooit Web Services ontwerpen en samenbrengen in complexe procesflows en omvormen tot nieuwe krachtige applicaties die op belangrijke punten een grote impact hebben."

Verkrijgbaarheid
Het SilverStream eXtend-pakket, inclusief eXtend Composer 3.5 en eXtend Workbench 2.0, is verkrijgbaar via de wereldwijde verkooporganisatie van SilverStream op 1-888-823-9700 of 1-978-262-3000; voor meer informatie kunt u e-mailen naar sales@silverstream.com . Versies 4.0 van SilverStream eXtend Director en eXtend Application Server worden verwacht in het tweede kwartaal.