Ingezonden persbericht

MAXDATA introduceert 18-inch TFT-monitor: Belinea 10 18 20

Groot scherm, haarscherp beeld en geavanceerde technologie

Amsterdam, 4 april 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, introduceert een nieuwe 18-inch TFT-monitor, de Belinea 10 18 20. Deze professionele monitor is het nieuwste model in de succesvolle Belinea-reeks en voldoet aan de eisen van de meest kritische privé- en zakelijke gebruiker.

Door het gebruik van de IPS-paneltechnologie biedt deze monitor een uitzonderlijk grote kijkhoek van 160 graden horizontaal en verticaal, en een perfecte beeldkwaliteit. De combinatie met de 2 x 2 Watt geïntegreerde speakers maakt deze monitor tot de ideale oplossing voor multimediatoepassingen. Door de schermgrootte van 45,97 centimeter en de aanbevolen resolutie van 1280 x 1024 pixels kunnen verschillende applicaties gelijktijdig haarscherp worden weergegeven.

De Belinea 10 18 20 is uitgevoerd met een DVI-D-interface en geïntegreerde USB-hub, waardoor randapparatuur eenvoudig kan worden aangesloten. De 18-inch monitor stelt zich geheel automatisch in op de meest ideale weergave. Daarnaast is het mogelijk via de talrijke instellingsopties van het On Screen Display-menu (OSD) de weergave handmatig aan te passen aan de individuele wensen van de gebruiker. De Belinea 10 18 20 is ontwikkeld volgens de laatste ergonomische en energiebesparende standaarden. Dit wordt onderstreept door certificeringen zoals ISO 13406-2 (pixelfoutennormering, klasse 2) en TCO 99. Het energieverbruik is vele malen lager dan dat van een traditionele CRT-monitor: 72 watt in gebruik en 5 watt in stand-by-modus.

De afmetingen van de Belinea 10 18 20 18-inch TFT-monitor zijn 408 x 436 x 208 millimeter (b x h x d). Door de uitstekende beeldkwaliteit, de grote kijkhoek en het smalle frame is de monitor uitermate geschikt voor kantooromgevingen waar de ruimte beperkt is en voor representatieve werkplekken.

De Belinea 10 18 20 is verkrijgbaar bij alle geautoriseerde dealers. De monitor wordt geleverd met drie jaar omruilgarantie (inclusief panel en backlight). De adviesprijs is 1199 euro (exclusief BTW).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl