NVVM

Landelijke verkeersveiligheidsactie motorrijders van start

Afgelopen paasweekeinde werden vijf motorrijders bij verkeersongevallen gedood. Veel motorongevallen ontstaan doordat motorrijders vaak te laat worden opgemerkt door andere weggebruikers, maar ook door onvoldoende praktisch verkeersinzicht en voertuigbeheersing van de motorrijder zelf, die met een aantal verhoogde rijtechnieken veel aan zijn eigen veiligheid kan doen. Het reduceren van het aantal verkeersslachtoffers onder motorrijders is voor een aantal grote verzekeringsmaatschappijen reden om een landelijke verkeersveiligheidsactie te starten in samenwerking met de NVVM, de Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Motorrijvaardigheid.
Motorrijders worden getraind in anticiperend rijgedrag, snel uitwijken en optimale remtechnieken, waardoor ze gevaarlijke situaties beter kunnen inschatten en hier beter op kunnen reageren. De cursus wordt vanuit alle provincies van Nederland gegeven door veelal politie-instructeurs, die een specialistische motoropleiding hebben genoten en in hun vrije tijd graag een bijdrage leveren aan het bevorderen van de verkeersveiligheid.
Een aantal verzekeringsmaatschappijen bieden motorrijders die de cursus Verhoogde Rijvaardigheid van de NVVM volgen extra premiekortingen die kunnen oplopen tot 15 % premiekorting. Daarnaast bestaat voor motorrijders ook de mogelijkheid het verkeersinzicht te verhogen. Bij de NVVM is voor slechts de verzendkosten het boekje 'Nuttige Motortips' verkrijgbaar. Een leerzaam boekje boordevol praktische tips en adviezen op het gebied van verkeersveiligheid, dat telefonisch kan worden aangevraagd bij de NVVM, telefoon 0316-342480.

Voor verdere informatie:

http://www.europeesche.nl

NVVM, Afdeling Persvoorlichting,

telefoon (0316) 34 24 80


04 apr 02 16:26