Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-04-2002 2e Persbericht van donderdag 4 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 12.05 uur raakte bij een aanrijding op de Shakespearelaan een 9-jarige fietser uit Eindhoven gewond. De jongen fietste daar, komende vanaf een uitrit, plotseling de weg op. Een 36-jarige automobiliste uit Eindhoven reed daar richting centrum. Zij kon de fietser niet meer ontwijken. De jongen kwam ten val. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar her het Catharina-ziekenhuis.

Helmond: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag is op de Markt een verkeerscontrole gehouden. 19 fietsers kregen een bekeuring omdat zij fietsten op een plaats waar dat verboden is.

Geldrop: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen is op het Bogardeind, de Spaarpot en LN Der Vier Heemskinderen een verkeerscontrole gehouden. 200 automobilisten zijn gecontroleerd. 6 daarvan kregen een proces-verbaal. 4x negeren van het rood licht en 2x niet dragen van de autogordel.

Geldrop: Verdachten diefstal uit winkel aangehouden Donderdagmorgen rond 11.50 uur zijn in een winkel op de Coevering een 36-jarige man uit Helmond en een 39-jarige Poolse vrouw aangehouden. Zij namen daar scheermesjes, enkele flesjes shampoo, haarverf, tandpasta en maandverband weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is heengezonden. De vrouw, die niet in het bezit was van een geldig identiteitsbewijs, is voor nader onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Donderdag rond 12.00 uur is in een winkel op de Mira een 20-jarige man uit Veldhoven aan-gehouden. Hij nam daar een spijkerjack, waarde 12.99 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Caravans in de brand
Afgelopen nacht zijn op een bedrijventerrein aan de Stikker meerdere caravans uitgebrand. De brandweer bluste de brand. Enkele caravans zijn veilig gesteld. Het hek van het bedrij-venterrein is opengebroken. Het naast gelegen bedrijfspand liep brandschade op.

Gemert: Autogordelcontrole
Donderdagmorgen zijn op het Ridderplein 7 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 14.05 uur is van een 53-jarige vrouw uit Valkenswaard haar porte-monnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Corridor. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar handtas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en geld.