LEIPZIGER MESSE GMBH

Beurs inzake investering en vestiging handelsnederzettingen

Beurs inzake investering en vestiging van handelsnederzettingen in Midden- en Oost-Europa (12. tot 13. september 2002)

Forum voor investeringen en ontwikkeling van onroerend goed in Midden- en Oost-Europa

Nieuwe beurs in Leipzig bevordert investeringen en de realisatie van handelsvestigingen in Polen, Hongarije, Slowakije en de Tsjechische Republiek

Het stimuleren van investeringen en de ontwikkeling van handelsnederzettingen zijn het centrale thema op de nieuwe beurs REALLOCATION, die van 12. tot 13. september 2002 voor de eerste keer zal worden georganiseerd in Leipzig (Duitsland). Hoofddoel van deze beurs is het voorstellen van industrieel onroerend goed en de mogelijkheden qua dienstverlening m.b..t. de realisatie van nieuwe handelsvestigingen in Polen, Hongarije, Slowakije,de Tsjechische Republiek en de vijf nieuwe Duitse Bundesländern.

'Door de toetreding van deze vier landen wordt de Europese Unie uitgebreid met 64 miljoen mensen, die samen een koopkracht vertegenwoordigen van zowat 560 miljard Euro' volgens Werner M. Dornscheidt, CEO van de Leipziger Messe GmbH. 'Dit betekent voor West-Europese ondernemers niet alleen een uitstekend potentieel qua afzet, maar zorgt ook voor een grotere transparantie inzake commerciële informatie. Totnogtoe beschikten bedrijven immers nauwelijks over nuttige gegevens en bestond er ook geen enkel centraal informatiekanaal voor deze regio. Met REALLOCATION willen wij de ondernemers en potentiële investeerders een platform bieden als basis voor hun besluitvorming.' aldus Dornscheidt. Naast essentiële informatie inzake de beste locaties in deze nieuwe lidstaten en Oost-Duitsland, biedt REALLOCATION de bezoeker ook een schat aan specifieke know-how m.b.t. tot deze landen en een aantal bijzonder waardevolle contacten.

De beurs richt zich in de eerste plaats tot middelgrote ondernemers, specialisten inzake onroerend goed en institutionele beleggers. Uitgangspunt is enerzijds een professionele voorstelling van potentiële locaties en onroerend goed voor de vestiging van nieuwe handelsondernemingen en het bieden van een uitgebreide service met het oog op investeringen. Daarnaast willen de organisatoren ook uitgebreide informatie verschaffen over de voorgestelde doellanden, zoals de bestaande marktstructuren, afzetmogelijkheden, subisidiemogelijkheden, het potentieel aan arbeidskrachten en wettelijke bepalingen inzake de bouw, onroerend goed, belastingen, ruimtelijke planning en beperkingen inzake beleggingen voor buitenlanders. 'Al deze gegevens hebben wij samengevat in een voor ieder van deze landen specifiek samengestelde checklist. Deze lijsten kunnen voor de geïnteresseerde ondernemers niet alleen een hulpmiddel zijn bij de keuze van de beste locatie voor hun commerciële activiteiten, maar ook voor de beoordeling van een welbepaald onroerend goed ', stelt prof. Karl-Werner Schulte, Voorzitter van de International Real Estate Society, die als lid van het comité van deskundigen zijn medewerking verleent aan REALLOCATION. Naast een aantal wetenschappers en de voormalige minister-president van Baden-Württemberg, prof. Lothar Späth, bestaat dit comité ook uit een aantal beleidsmakers uit de Duitse zakenwereld en vertegenwoordigers van beleggingsvenootschappen uit Polen, Slowakije, de Tsjechische Republiek en Hongarije.

REALLOCATION brengt, volgens Dr. Wulff Aengevelt, zaakvoerend aandeelhouder van AENGEVELT IMMOBILIEN KG, experten uit alle sectoren m.b.t. onroerend goed samen met consumenten, projectontwikkelaars en beleggers. Volgens hem was er reeds zeer lang behoefte aan een initiatief als REALLOCATION, waarvoor er in Europa geen enkel equivalent bestaat. .

Contactpersoon:
Hans Werner Reinhard
Leipziger Messe GmbH, Messe-Allee 1, D-04356 Leipzig Tel.: +49 (0)3 41/ 678 - 81 04
Fax: +49 (0)3 41/ 6 78 - 81 09
E-Mail: h.w.reinhard@leipziger-messe.de
Website REALLOCATION : http://www.reallocation.de


04 apr 02 16:44