Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: aeesn 4-04-2002
persberichten donderdagmiddag 4 april 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Electriciteitskast omver gereden

VRIES -
Een 42 jarige automobilist uit Winde reed woensdagmiddag een electriciteitskast omver en kwam uiteindelijk met zijn auto tot stilstand in de tuin van bewoners van de Veenweg in Vries. De man was op de kruising van de Noordenweldweg en de Veenweg met zijn auto van de weg geraakt toen hij een overstekende auto wilde ontwijken. De bestuurster van die auto, een 37 jarige vrouw uit Leeuwarden verklaarde dat ze had gezien dat de man uit Winde richting aangaf naar rechts. Tot haar grote schrik reed de man rechtdoor.

Inbraken Meppel

MEPPEL - Bij een inbraak in een groentezaak aan de Grote Akkerstraat in Meppel is woensdagnacht een portemonnee met een paar honderd Euro gestolen. Men is het pand aan de achterzijde binnengekomen na vernieling van de achterdeur. Het hele pand is doorzocht.

Werknemers van Rijkswaterstaat ontdekten donderdagmorgen dat er inbrekers in hun onderkomen aan de A32 waren geweest. Om binnen te komen zijn met straattegels de slagvaste ruiten ingegooid. Er zijn twee laptop computers en een bureaulamp gestolen. De schade aan het pand is groot.

Inbrekers hebben woensdagnacht bij een horecabedrijf aan de Grote Kerkstraat in Meppel de geldladen van twee gokkasten gestolen. De laden zijn in de loop van de morgen teruggevonden in een groene vuilcontainer aan de Pelikaanstraat in Meppel. Van het horecabedrijf was een nooduitgang vernield.