ING Groep

Press Release

Amsterdam, 4 april 2002

Nederlandse vastgoedfondsen ING Vastgoed presteren beter dan benchmark

De drie Nederlandse vastgoedfondsen van ING Vastgoed hebben in 2001 een outperformance laten zien van de relevante benchmark. Het gaat om het ING Dutch Office Fund, het ING Dutch Retail Fund en het ING Dutch Residential Fund. Deze fondsen beleggen in Nederlands onroerend goed met respectievelijk een kantoor-, winkel- en woningbestemming. De beleggingsprestaties blijken uit de resultaten van de ROZ/IPD Netherlands Property Index 2001 die op 28 maart werden gepresenteerd.

Het ING Dutch Office Fund laat met een rendement van 14,2% een 'outperformance' zien van 2,5% ten opzichte van de ROZ/IPD index, die voor de kantorenmarkt een gemiddelde geeft van 11,7%.Voor de winkelmarkt geeft de ROZ/IPD een gemiddeld rendement van 9,6%. Met een rendement van 11,2% betekent dat een outperformance voor het ING Dutch Retail Fund van 1,6%. Het ING Dutch Residential Fund laat een rendement zien van 14,3%. Dat betekent een outperformance van 2% boven het gemiddelde van 12,3% dat door ROZ/IPD is vastgesteld. Bij het bepalen van de outperformance is uitgegaan van standing investments.

Het ING Dutch Office Fund, het ING Dutch Retail Fund en het ING Dutch Residential Fund beschikken over een belegd vermogen van respectievelijk EUR 1,5 miljard en EUR 1,3 miljard en EUR 750 miljoen. Het gaat om niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen die openstaan voor institutionele beleggers, zowel uit binnen- en buitenland.

Persinformatie: Ward Snijders, telefoon (020) 541 65 22

ING Vastgoed

ING Vastgoed is een all round vastgoedonderneming met een internationale positie op het gebied van vastgoedontwikkeling,
-financiering en vermogensbeheer. ING Vastgoed beheert wereldwijd 21 fondsen en behoort daarmee tot de top 3 in de wereld van vastgoedbeheerders. Met een netwerk van kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Italië, Tsjechë, Polen, Singapore, China en Australia, is ING Vastgoed sterk vertegenwoordigd in de internationale vastgoedmarkt. Met Clarion Partners en Baring, Houston & Saunders is ING Vastgoed daarnaast vertegenwoordigd in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.