Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

HANS WIEGEL OPENT KLINIEK DE LAIRESSE IN AMSTERDAM

Amsterdam, 4 april 2002 - Vandaag heeft Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, officieel Kliniek de Lairesse aan het Valeriusplein 11 in Amsterdam geopend. De kliniek maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van dagklinieken van MediNova. Hans Wiegel en Sjaak Haakman, directeur van MediNova, onthulden een kunstwerk dat in opdracht van de kliniek is ontworpen door kunstenares Marijke de Goey.

Wiegel gaf in zijn speech aan dat, als hij drie jaar geleden was gevraagd een privé-kliniek te openen, hij de uitnodiging wellicht zou hebben afgeslagen. "Tweedeling in de zorg, voorrangszorg, zorg alleen voor de rijken, waren kreten die toen in de mond genomen werden. Maar de tijden zijn veranderd." Wiegel gaf aan een aantal zaken te willen benadrukken. "In de onderhandelingen met privé-klinieken vragen de zorgverzekeraars voor een aantal zaken bijzondere aandacht: kwaliteit en transparantie. Kwaliteit betekent dat de klinieken uitstekende zorg verlenen, en op tijd. Innovatief gedrag gericht op wat de klant wil, kan op onze steun rekenen. Of het nu gaat om logistieke processen in de kliniek, de bejegening van de patiënt, de klanttevredenheid, de verbetering van de bereikbaarheid of de samenwerking met beroepsbeoefenaars en instellingen buiten de kliniek. Transparantie betekent inzicht in de processen van de kliniek. Inzicht in de productie, in de kosten en in de opbrengsten. Inzicht in het personeelsbeleid en ziekteverzuim, cliëntenmix en zorgzwaarte. En inzicht in de klantentevredenheid. Transparantie betekent ook een toetsbare opstelling naar de buitenwereld. " Wiegel benadrukte er van overtuigd te zijn dat Kliniek de Lairesse en de overige klinieken van MediNova een belangrijke rol zullen spelen in het leveren van goede en tijdige zorg.

Efficiënte dienstverlening

Sjaak Haakman: "Na 2 jaar voorbereiding is de kliniek operationeel op deze nieuwe locatie. Door deze verhuizing hebben wij de specialismen van de kliniek kunnen uitbreiden. Het huidige team van specialisten is flink uitgebreid alsook de mogelijkheden voor diagnostiek en ingrepen. Zo zijn een digitaal röntgenapparaat en een 4-dimensionale echo aangekocht. De nieuwe vestiging beschikt over een uiterst modern ingerichte KNO kamer en negen behandelkamers. Tevens zijn er twee hoogwaardige operatiekamers. Wij zijn erg trots om deze kliniek te openen." Kliniek de Lairesse staat voor efficiënte, klantvriendelijke zorgverlening met ervaren specialisten en gemotiveerd personeel. Behandelingen in Kliniek de Lairesse vinden zowel in de verzekerde zorg als niet-verzekerde zorg plaats.

Kliniek de Lairesse

Kliniek de Lairesse, eerder bekend onder de naam Medisch (Diagnostisch) Centrum Amsterdam, bestaat sinds januari 1979. Kliniek de Lairesse kent de volgende specialismen: orthopedie, cardiologie, interne geneeskunde, neurologie, pulmonologie, algemene chirurgie, anesthesie, radiologie, dermatologie, plastische chirurgie, KNO, urologie, allergologie en pathologie / laboratorium.

MediNova

MediNova bestaat uit een netwerk van dagklinieken verspreid over het hele land. De klinieken onderscheiden zich in de markt onder andere op het gebied van innovatie, kwaliteit, service, efficiëntie en zeer korte of zelfs geen wachtlijsten. De opzet van het netwerk van dagklinieken is het verstrekken van kwalitatief hoogwaardige zorg in een dagbehandeling. Dit doet MediNova op een uiterst efficiënte manier met de meest moderne apparatuur.