ABVAKABO FNV

Leden ABVAKABO FNV wijzen eindbod CAO-gemeenten definitief af

Leden ABVAKABO FNV wijzen eindbod CAO-gemeenten definitief af Acties onvermijdelijk

In de afgelopen twee weken heeft ABVAKABO FNV/NOVON zijn leden het eindbod van het College voor Arbeidszaken (de werkgevers) voorgelegd. Het eindbod van de werkgevers is volgens de leden onacceptabel. Met een voorgestelde looptijd van 17 maanden bood het CvA nog geen 3,4 procent op jaarbasis. ABVAKABO FNV/NOVON eist een salarisverhoging van 4 procent en daarbovenop een verhoging van de eindejaarsuitkering van 2 procent. Dit alles voor een CAO van 12 maanden.

De bond doet morgen een ultimatum uit naar het College voor Arbeidszaken in een laatste poging om tot een goede CAO te komen. Het ultimatum loopt op 22 april 00.00 uur af. Wanneer het CvA voor die tijd niet ingaat op de eisen van de bond, dan zijn acties onvermijdelijk. In de tussentijd worden in het land actiecomités opgericht.

De onderhandelingen zijn januari gestart en liepen vanaf het begin al moeizaam. Het loonbod is nu het struikelblok. Uiteraard wil ABVAKABO FNV/NOVON ook op ander onderwerpen goede afspraken maken. Zoals reïntegratie en ziekteverzuimbeleid, een goede basis regeling voor kinderopvang en arbeid en zorg.
De CAO-gemeenten liep op 1 februari jl. af en geldt voor ca .180.000 werknemers. ABVAKABO FNV/NOVON heeft ongeveer 60.000 leden in de sector Gemeenten.

Meer informatie:

Joost van 't Hooft landelijk onderhandelaar 06 53578262 JoAn Reinhoudt voorlichter 06 53362334


04 apr 02 17:11