Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-04-2002 Mediaberichten 4 april (16.30 uur)

HORST Hennepkwekerij opgerold

HORST De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld aan de Jan van Eechoudstraat. In totaal werden 240 planten aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op diverse randapparatuur zoals lampen en transformatoren. Een medewerker van Essent stelde een onderzoek in en ontdekte dat de stroom was afgetapt. Tegen de eigenaren, een 25-jarige vrouw en een 29-jarige man uit Horst, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

NEDERWEERT Winkeldief betrapt

NEDERWEERT De politie heeft woensdagmiddag een 13-jarig meisje uit Maasbracht in de kraag gegrepen voor diefstal uit een winkel aan het Lambertushof. Ze wilde make-up ter waarde van enkele tientallen euros meenemen zonder te betalen. Daarbij is ze door winkelpersoneel betrapt. De zaak wordt met toepassing van een HALT-procedure afgehandeld.

LIMBURG-NOORD 29 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verkeerscontroles in Aijen, Well en Horn 29 bekeuringen uitgedeeld.

AIJEN Op de Rijksweg Noord zijn woensdag vijftien automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (13) en te hard rijden (2).

WELL Op de Bosserheide zijn woensdag dertien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Bij de controle zijn 80 voertuigen gecontroleerd.

HORN Bij een verkeerscontrole op de Rijksweg is in de nacht van woensdag op donderdag een 28-jarige man uit Born aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Indien hij nog een keer bekeurd wordt voor rijden zonder rijbewijs wordt zijn auto in beslag genomen.

LIMBURG-NOORD - 634 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Siebengewald, Ysselsteyn, Vredepeel, Venlo, Bergen en Heide 634 bekeuringen uitgedeeld.

SIEBENGEWALD - Op de Gochsedijk zijn woensdag 341 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2270 gecontroleerde voertuigen bedroeg 101 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 327,00.

YSSELSTEYN - Op de Puttenweg zijn woensdagmiddag 42 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 522 gecontroleerde voertuigen bedroeg 115 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

VREDEPEEL - Op de Ripseweg zijn woensdagmorgen 34 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 347 gecontroleerde voertuigen bedroeg 111 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

VENLO - Op de Postweg zijn woensdagmiddag 75 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 291 gecontroleerde voertuigen bedroeg 90 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

BERGEN - Op de Rijksweg zijn woensdagmiddag 108 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1710 gecontroleerde voertuigen bedroeg 118 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

HEIDE - Op de Deurneseweg zijn woensdagmiddag 34 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 547 gecontroleerde voertuigen bedroeg 104 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.