Multrix biedt managed firewall oplossing

Beveiligingsservice op basis van hardware firewall- en VPN-oplossing op klantlocatie

Amsterdam, 4 april 2002 - Application service provider Multrix biedt vanaf vandaag een Managed Firewall/VPN Service aan. Deze dienst betreft het beheer op afstand van een hardware firewall- en VPN-oplossing die Multrix installeert op locatie van de klant. Met deze dienst geeft Multrix verdere invulling aan zijn aanbod van volledig beheerde oplossingen, inclusief beveiliging. De Managed Firewall/VPN Service van Multrix zorgt voor een optimale beveiliging van het bedrijfsnetwerk, zonder dat initiële investeringen nodig zijn.

Volgens Gartner Group staan drie van de vier web sites van bedrijven bloot aan beveiligingsaanvallen. De marktonderzoeker geeft daarom een dringend advies aan bedrijven om beveiliging op strategisch niveau aan te pakken en geeft aan dat goede beveiliging concurrentievoordeel kan betekenen. Een firewall zorgt voor de bescherming van het bedrijfsnetwerk tegen ongeautoriseerde toegang via Internet. Multrix installeert de firewall bij de klant en beheert deze vervolgens via het Internet. Deze verbinding is versleuteld met behulp van 3DES-technologie. De firewall-hardware voorziet tevens in de functionaliteit voor een Virtual Private Network (VPN), die geautoriseerde gebruikers via Internet toegang geeft tot het bedrijfsnetwerk.

Multrix draagt zorg voor de IP- en VPN-configuratie, het beheer van het autorisatiebeleid en 24x7 monitoring van het netwerk om hacking en pogingen tot binnendringen te signaleren. Verder zorgt Multrix voor updates van de firewall-software en rapportages aan de klant over veiligheidsaspecten en het netwerkverkeer. Multrix maakt gebruik van de firewall-hardware van Netscreen Technologies. Deze apparatuur beschikt tevens over VPN-mogelijkheden en functies voor beheer van het netwerkverkeer. Aangezien al deze functionaliteit in hardware is gerealiseerd, worden de netwerkprestaties niet negatief beïnvloed.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Great Plains, Navision en QAD.

Ingezonden persbericht