Microsoft Great Plains en Multrix bieden applicaties op huurbasis

Introductie in Nederland van bedrijfsapplicaties volgens ASP-model

Amsterdam, 4 april 2002 - Application service provider Multrix heeft een samen-werkingsovereenkomst gesloten met Microsoft Great Plains voor het hosten en op huurbasis beschikbaar stellen van de Microsoft Great Plains Business Solutions softwareproducten eEnterprise en Dynamics. Microsoft Great Plains biedt een geïntegreerde reeks bedrijfsapplicaties - van e-commerce tot productie en customer relationship management. eEnterprise is een zeer krachtige reeks softwareproducten voor boekhouding en distributie voor grote en middelgrote ondernemingen. Dynamics is een eenvoudig te implementeren oplossing voor boekhouding en distributie voor kleinere bedrijven. De applicaties worden geleverd en geïmplementeerd door geautoriseerde partners van Microsoft Great Plains. Voor een vast bedrag per gebruiker per maand, krijgen bedrijven via Multrix de beschikking over een volledige oplossing: softwarelicenties, centrale infrastructuur én beheer.

Het gebruik van Microsoft Great Plains-software op basis van het ASP-model biedt gebruikers de mogelijkheid om snel en relatief eenvoudig over een complete enterprise applicatie te kunnen beschikken. Daarnaast biedt het gebruikers de mogelijkheid om de Microsoft Great Plains-oplossing zonder grote initiële investeringen en in een vrij kort tijdsbestek uit te breiden met aanvullende diensten en applicaties. Door te kiezen voor het ASP-model kunnen bedrijven tijd en resources besparen op het gebied van ICT-implementaties en -beheer.

"De Microsoft Great Plains software in het ASP-model is een waardevolle toevoeging aan het portfolio van Multrix. Bedrijven willen bedrijfsbrede oplossingen, zonder zorgen over het beheer en zonder grote initiële investeringen. Microsoft Great Plains is een van de weinige leveranciers van bedrijfsapplicaties die deze wens heeft begrepen," zegt Phillip Actor, CEO van Multrix.

"De software van Microsoft Great Plains is nog betrekkelijk nieuw in de Benelux. Maar naast een goed partnerkanaal dat implementaties verzorgt van kwalitatief goede en bewezen software-oplossingen, beschikken we nu ook over een ASP-dienst, met ondersteuning en beheer door Multrix. Hierdoor kunnen we klanten een werkelijke totaaloplossing bieden," zegt Paul James, Managing Director van Great Plains Benelux.

Multrix verzorgt de hosting, het beheer en gebruikersondersteuning op de applicatie, waardoor bedrijven verlost worden van dagelijkse operationele handelingen. Klanten krijgen rechtstreeks toegang tot de helpdesk van Multrix voor het oplossen van eventuele problemen. Great Plains Benelux is met haar partners verantwoordelijk voor de verkoop, klantspecifieke aanpassingen en softwaresupport.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Great Plains, Navision en QAD.