Q-DANCE

Evenement Qlimax naar Thialf Heerenveen op 6 April

Amsterdam,

Op Zaterdag 6 April 2002 brengt Q-dance Hardstyle naar een hoger niveau door Qlimax in het Thialf Stadion in Heerenveen te organiseren. Dit wordt de grootste Qlimax ooit.

Concept

De .Qlimax-sound. wordt in hoog tempo populair in Nederland, getuige de eerdere, uitverkochte edities van dit evenement alsmede de sterk stijgende populariteit van de artiesten die zich aan deze sound hebben verbonden. Het geheim van het concept is een mengeling van de stevigere stromingen in de dance, waarbij de baslijn de leidraad is. Dit wordt gekoppeld aan een show die onderdelen als videoshow, laser en danseressen integreert tot een totale show in het thema ruimtevaart waardoor bezoekers een nacht lang letterlijk van de wereld zijn.

Geschiedenis

Het concept Qlimax werd geïntroduceerd in Juni 2000 in het Beursgebouw Eindhoven waar voor het eerst de Qlimax-sound te horen was. Het publiek was aanvankelijk wat onwennig voor deze nieuwe stroming maar Q-dance zette door met het concept Qlimax en het muzikaal vergelijkbare Qlubtempo en kreeg gelijk; de laatste editie van Qlimax was meer dan drie weken van tevoren uitverkocht en was muzikaal gezien een ongekend succes in de Heineken Music Hall op 8 December jongstleden. Reden genoeg om dit concept nationale betekenis te geven door de zesde editie in het Thialf stadion voor 19.000 bezoekers te organiseren.

Locatie

Het Thialf Stadion in Heerenveen zal een grote zee van .Hardstyle. worden waarbinnen meerdere .Party Islands. worden gecreëerd; hierdoor kunnen de bezoekers genieten van meerdere feest-ervaringen binnen het grote geheel. Daarnaast zal in de tweede zaal een Chill-out worden gecreëerd waar bezoekers kunnen zitten, eten, bijkomen en eventueel wat party-producten kopen onder het genot van wat luchtiger muziek.

Geluid

Voor Qlimax is door geluidsbedrijf Stage Pro een geluidsopstelling ontworpen die rekening houdt met de zwakke plekken in het gebouw. Dankzij het hoogwaardige geluidssysteem wat gebruikt word kan hierdoor de muziek aanzienlijk harder gedraaid worden en tevens de geluidsdruk op de dansvloer aanzienlijk worden verhoogd. Concreet heeft de milieudienst toestemming gegeven voor een verhoging van de geluidslimiet naar 103 DB op de dansvloer. Dit betekent een verdubbeling ten opzichte van het laatste evenement in Thialf.

Artiesten

De artiesten op dit evenement zijn van internationale allure. Ten eerste natuurlijk de Nederlandse Dana en Pavo, verantwoordelijk voor de Qlimax CD compilaties en tevens de vaste waarden van de beroemde qlubtempo evenementen in Zaandam. Daarnaast komen uit het buitenland onder andere labelbaas van het Duitse Tracid Traxxx, Kai Tracid, de ongekroonde koning van de UK hardhouse Captain Tinrib en de jonge maar succesvolle Italiaanse producer Technoboy die tevens de derde Qlimax CD zal mixen.

The Sound

De Qlimax-sound die door hen ten gehore word gebracht is moeilijk te omschrijven. Daarom verstrekt Q-dance 25.000 .Qlimax promo Cd.s. met daarop enkele exemplarische .Qlimax. tracks om het publiek bekend te maken met de Qlimax-sound. Voor wie meer wil horen zijn de eerste 2 Qlimax compilatie Cd.s natuurlijk nog in de winkels te verkrijgen.

De organisatie van het evenement ligt in handen van Q-dance. Q-dance is bekend van de concepten HouseQlassics, Qlubtempo, Qontact en TeQnology en is tevens de organisatie achter de nieuwe club Q-base in Zaandam. Eerdere evenementen werden o.a. gegeven in de Heineken Music Hall Amsterdam, Beursgebouw Eindhoven, Vechtsebanen Utrecht en aan de Hemkade in Zaandam.

Openbaar Vervoer

Net als vorig jaar zal het openbaar vervoer weer goed worden voorzien. Er is echter een stremming op 6 April op het traject Amersfoort . Zwolle. Men moet dus rekening houden met een iets langere reistijd in verband met een omleiding. Desalniettemin raden wij een ieder aan om wel met openbaar vervoer te gaan omdat je dan naast het Thialf Stadion uitstapt en vanaf 06.00 uur weer kan vertrekken. Hou de Q-dance site in de gaten voor details omtrent de aangepaste dienstregeling.

Busvervoer

TRAVELpuntNL zal busvervoer verzorgen naar Qlimax vanuit de volgende plaatsen:
Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Leiden, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort. Voor meer informatie en reserveringen kan men bellen met: 0525-659100.

Kaarten

Kaarten kosten .35,- (excl.fee) per stuk en zijn verkrijgbaar bij Ticketbox, Free Record Shop en de bekende voorverkoopadressen. ( www.ticketbox.nl / 0900-9393 en www.FreeRecordShop.nl )

Voor meer informatie kunt U terecht op www.q-dance.nl.

Noot voor redactie/