Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-04-2002 Persbericht van zaterdag 6 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na poging tot zwaar lichamelijk letsel Op het Stratumseind is vrijdagavond om 21.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zonder enige aanleiding een zware bloempot naar enkele politiemensen te paard te hebben gegooid. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling en vernieling Vrijdagavond om 22.10 uur is in een woning aan de Hendrik Steatslaan een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht, bij een ruzie, vernielingen in de woning te hebben aangericht en zijn vriendin zwaar te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Zakkenrollen
Van een 34-jarige Engelsman is vrijdagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur, op de Markt, zijn portemonnaie uit zijn broekzak weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele creditcards, 300 euro en 100 engelse ponden.

Eindhoven: Bestuurder van gestolen auto aangehouden De 29-jarige Eindhovense bestuurder van een personenauto is vrijdagavond om 23.30 uur, op de Kronehoefstraat aangehouden. De verdachte bestuurde een auto die als gestolen gesignaleerd stond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal portemonnaie
Op de Oude Stadsgracht is vrijdagavond om 23.00 uur een 25-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man had kort ervoor, bij een bushalte aan de Vestdijk, de portemonnaie van een 19-jarige man uit Westerhoven uit zijn handen gegrist en was vervolgens hard weggelopen, achtervolgd door het slachtoffer. Toen het slachtoffer de man ingehaald had en zijn portemonnaie terug vroeg sloeg de verdachte hem met gebalde vuist op zijn gezicht. De ter plaatse gekomen politie hield de man vervolgens aan en bracht hem over naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Veldhoven: Aanhouding na vernieling personenauto Een 28-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 00.25 uur op de Wal aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor voor de woning van zijn vriendin, uit woede dat hij niet bij haar naar binnen mocht, een geparkeerd staande auto te hebben vernield. Van de auto waren de voorruit, de achterruit, de linkerzijruit en alle spiegels vernield. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na achtervolging
Een politiesurveillance zag vanmorgen omstreeks 01.15 uur een personenauto met gedoofde verlichting rijden over de Presstraat. Na een korte achtervolging waarbij door de bestuurder tegen het verkeer in en op het trottoir gereden werd kon de auto tot staan worden gebracht op de Sweelinckstraat. De bestuurder, een 35-jarige Eindhovenaar, probeerde er lopend vandoor te gaan maar kon door een van de agenten, onder hevig verzet, om 01.20 uur, aangehouden worden. Bij de ademanalyse bleek dat de bestuurder onder invloed was de uitslag was ruim 1,15 promille. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De inzittende van het voertuig een 36-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats werd eveneens aangehouden. Bij een onderzoek in de auto waarin de verdachten reden werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto en het inbrekersgereedschap zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij
Op het station zijn vanmorgen omstreeks 00.05 uur twee inwoners van Best van 20 jaar oud aangehouden. De twee waren betrokken bij een vechtpartij op het perron. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt.
Op de Hoogstraat zag een politiesurveillance een man een fiets wegnemen. Toen men hem aansprak ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte een 15-jarige inwoner van Deurne, om 02.00 uur op de Rivierstraat aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Een 19-jarige Eindhovenaar is vanmorgen om 02.55 uur op het Stratumseind aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachte kort ervoor vernielingen had gepleegd aan een op de kruising Stratumseind Bleekstraat geparkeerd staande auto. Bij onderzoek bleek dat er diverse deuken in de auto zaten. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 04.20 uur is een 30-jarige Eindhovense automobilist, op de Tongelresestraat aangehouden. Een politiesurveillance had de man op de Kleine Bleekstraat zien rijden en gaf hem ter controle een stopteken. Hieraan voldeed hij niet en probeerde door zijn snelheid te verhogen aan de politiewagen te ontkomen. Na een korte achtervolging kon de verdachte toch tot staan worden gebracht en aangehouden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Lijmbeekstraat is vanmorgen om 04.56 uur een 24-jarige inwoner van Asten aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,25 promille aan de man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur.

Helmond: Diefstal vanaf een openbaar terrein
Vanaf een openbaar terrein aan de Kanaaldijk Zuid Oost zijn tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagmorgen 07.00 uur 6 zogenaamde dragline schotten weggenomen. Deze schotten wegen enkele duizenden kilos pers stuk dus moet er gewerkt zijn met zwaar materieel.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Zwanebloemsingel is vanmorgen tussen 00.15 uur en 08.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde van de woning een raam te verbreken. Uit de woning is een Espressoautomaat met handleiding weggenomen.

Eindhoven: Invalide gewond geraakt bij aanrijding Een 41-jarige Eindhovense bestuurster van een rolstoel is vanmorgen omstreeks 10.00 uur op de kruising Dommelstraat Tramstraat gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 21-jarige inwoner van Valkenswaard. Het slachtoffer reed met haar rolstoel op de rijbaan van de Dommelstraat toen zij door nog onbekende oorzaak van achter aangereden werd door de personenauto. Het slachtoffer is met verwondingen aan het gezicht en bovenlichaam overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de automobilist onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.50 promille aan. De man is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanbieder vals geld aangehouden
Zaterdagmorgen om 11.45 uur is op het Stationsplein een 17-jarige inwoner van Weert aangehouden. De jonge man had even daarvoor bij een bedrijf een vals biljet van 100 dollar aangeboden. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Het valse biljet van 100 dollar is inbeslaggenomen.