Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Persbriefing Biodiversiteit

4 maart 2002

UITNODIGING VOOR DE MEDIA: PERSBRIEFING BIODIVERSITEIT

Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is dit jaar voorzitter van de zesde Conferentie van Partijen (COP6) over Biodiversiteit van 7 tot 19 april gehouden in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Er worden meer dan tweeduizend deelnemers verwacht van de 182 deelnemende landen en organisaties. Faber geeft tijdens een persbriefing op vrijdag 8 maart een toelichting op het voorzitterschap. Daarnaast zal zij tijdens de persbriefing een speciale website openen over biodiversiteit en over de onderwerpen van de Conferentie. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom bij deze persbriefing.

Doel van de Conferentie is de voortgang te bespreken in het bereiken van de doelstellingen van het Biodiversiteitsverdrag van 1992. Eerdere conferenties vonden plaats op de Bahamas (1994), in Jakarta (1995), Buenos Aires (1996), Bratislava (1998) en in Nairobi (2000).

Vijf onderwerpen staan centraal tijdens de Conferentie: bossen, uitheemse soorten, genetische bronnen en het strategisch plan: een 'spoorboekje' voor de komende 10 jaar. Als vijfde onderwerp zal tijdens de ICCP3 gesproken worden over bioveiligheid.

Aansluitend aan COP6 vindt ook in Den Haag van 22 tot 26 april de Intergouvermentele Bijeenkomst van het Cartagena Protocol (ICCP3) plaats.

Journalisten kunnen de Conferentie bijwonen. Accreditatie bij het secretariaat van de Conferentie in Montreal, Canada. Informatie: www.biodiv.org. Op de persconferentie van 8 maart zullen ook accreditatieformulieren liggen.

Datum: vrijdag 8 maart 2002
Plaats: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Bezuidenhoutseweg 73, Mansholtzaal
Tijd: 12.00 - 13.30 (voor broodjes wordt gezorgd) Aanmelden: Bij voorkeur per email bij Martine de Haan, persvoorlichting LNV: m.de.haan@dv.agro.nl / 070-3785107

04 mrt 02 10:10