Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-04-2002 Persbericht van zondag 7 april 2002

Berichten uit de regio

Son: Inbraak in een bedrijf
Zaterdag tussen 12.45 uur en 13.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de het Ekkersrijt. Aan de achterzijde van het pand is een ruit vernield en uit het bedrijf zijn, voor zover nu bekend enkele beeldschermen weggenomen.

Eindhoven: Eenzijdig ongeval met licht gewonde
Op de A2 is bij een eenzijdig ongeval een inzittende licht gewond geraakt. De 31-jarige bestuurster van een personenauto reed omstreeks 19.00 uur over de A2 in de richting van Den Bosch. Door nog onbekende reden kwam de vrouw in aanraking met de naast de vluchtstrook geplaatste vangrail waarna zij weer de weg opschoot en tegen de achterzijde van een aanhangwagen aanreed. Een van de inzittende kinderen had een wondje boven het oog. Verder raakte niemand gezond. De auto was total loss en is weggetakeld.

Eindhoven: Aanhoudingen bij illegale wegraces
Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur zijn bij illegale wegraces op de Luchthavenweg 5 automobilisten afkomstig uit Odilliapeel, Steensel, Baexem, Someren en Dordrecht in de leeftijd van 21 tot 24 jaar aangehouden. De autos van de verdachten zijn inbeslaggenomen. Een 22-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige inwoner van Odilliapeel zijn aangehouden als organisators van deze illegale race. Alle verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Van de 5 bestuurders zijn de rijbewijzen ingenomen en tegen hen is een vordering voor een onderzoek van de C.B.R. naar de rijvaardigheid ingesteld. Een onderzoek naar 6 bestuurders van personenautos die konden ontkomen wordt ingesteld. Ook van hen zal het rijbewijs worden ingevorderd en een vordering tot onderzoek van de C.B.R. worden ingesteld.

Eindhoven: Licht gewonde bij eenzijdig ongeval
Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur reed een 20-jarige bestuurder van een personenauto over de Oirschotsedijk in de richting Eindhoven. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en schampte een boom waarna hij verder in de berm tot stilstand kwam. De bestuurder en een van de drie inzittende raakten licht gewond aan knie en nek. De auto raakte total loss en is weggetakeld.

Eindhoven: Aanhouding
Op de Wenckenbachstraat is zaterdagavond om 23.15 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man sprak een vrouwelijke, in burger geklede, politieambtenaar aan en vroeg hoeveel het koste. De collega deelde de man mede dat hem dit een proces-verbaal koste. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen om 00,50 uur is op de Oude Bossche Baan een 13-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige fietser uit Best zonder enige aanleiding mishandeld te hebben. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Reusel: Onder invloed
Een 46-jarige automobiliste uit Reusel is vanmorgen om 00.32 uur op de Kruisstraat aangehouden. De vrouw bleek haar auto onder invloed te besturen. De ademanalyse leverde niets op omdat de verdachte te veel onder invloed was. Van haar is een bloedproef afgenomen. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Asten: Aanhouding na vernieling
Zondagmorgen om 00.15 uur is op de Zeilbergsestraat een 15-jarige inwoner van Deurne aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de jongeman kort ervoor de buitenspiegel van een geparkeerd staande auto had vernield. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na fietsendiefstal
Een politiesurveillance hield vanmorgen om 00.15 uur op de Neckerspoel een 31-jarige Eindhovenaar aan. De collegas hadden de man op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een herenfiets. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Son : Aanhouding na belediging
Zondagmorgen om 03.15 uur is op de Nieuwstraat een 22-jarige inwoner van Son aangehouden. De politie wilde bemiddelen in een conflict tussen de verdachte en een medebewoner. De man was hier echter niet van gediend en beledigde de politieambtenaren. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Aarle-Rixtel: Aanhoudingen na vernieling
Op de Bosscheweg zijn vanmorgen om 03.55 uur 2 inwoners van Aarle-Rixtel van 15 en 16 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor de spiegels van enkele in de Kapellaan geparkeerd staande autos te hebben vernield. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Veldhoven: Bromfietser zonder helm onder invloed Een politiesurveillance zag op de Oude Kerkstraat een bromfietser en zijn passagier zonder helm rijden. De bromfietser en zijn passagier kregen hiervoor een proces-verbaal. Bij controle bleek tevens dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,70 promille aan. De 21-jarige verdachte uit Veldhoven is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een transactie van 75 euro en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 06.33 uur is op de Europalaan een 31-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf en alcoholpromillage van 1,00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur