Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zweeds publiek draagt Freund op handen

07/04/2002

Göteborg, 7 april 2002
Michael Freund heeft vanavond in het Scandinavium in Göteborg laten zien dat hij 's werelds beste indoor rijder is. Tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd bleek hij met zijn vierspan evenals in Stuttgart en in Bordeaux onverslaanbaar. Freund was voor hij startte al zeker van de eerste plaats in het totaalklassement, maar liet het dolenthousiaste Zweedse publiek nogmaals genieten van zijn rijkunsten. Chester Weber werd tweede in de eindstrijd. De Amerikaan startte weliswaar niet in Göteborg, hij had zijn wedstrijdreeks al afgesloten, maar verzamelde tijdens de eerste wedstrijden van het wereldbekercircuit dusdanig veel punten, dat zijn tweede plaats verzekerd was. Harry de Ruyter zag zijn kansen op een hogere klassering als sneeuw voor de zon verdwijnen toen zijn uitzwiepende koets er drie balletjes aftikte. De Ruyter eindigde hiermee op de laatste plaats in Göteborg en bezet in het eindklassement de zesde plaats, net achter IJsbrand Chardon, die met Ludwig Weinmayr de vierde plaats deelt.
In een fantastische sfeer van het uitverkochte Scandinavium reed regerend wereldkampioen Tomas Eriksson zijn beste indoor wedstrijd. De populaire Zweed moest vanavond alleen Daniël Würgler en Michael Freund voor zich dulden. Zijn landgenoot Fredrik Persson had van de organisatie de wild card gekregen. In tegenstelling tot in Stockholm, waar hij de derde plaats behaalde, moest de sympathieke vierspanrijder nu genoegen nemen met de vijfde plaats.
Tijdens het internationale concours hippique werd besloten dat er volgend jaar acht wereldbekerwedstrijden verreden zullen worden, met de finale in Göteborg. Tot de wedstrijden behoren dezelfde wedstrijden als dit jaar, met aanvulling van het Spaanse Vigo. Meer informatie, uitslagen en de eindstand vindt u op:

www.worldcupdriving.com