PERSBERICHT
28/03/2002

Quorn: Eten met je 'Mind', gezond voor je Body

Gezond eten en veel bewegen is goed voor lichaam en geest. Omdat Quorn
- plantaardig alternatief voor vlees of kip - weinig vet en calorieën bevat, past het perfect in een fitte en gezonde levensstijl. Reden voor Quorn om vanaf 8 april te starten met een landelijke samenwerking met ruim 450 professionele sportscholen, waarbij 'avontuurlijk eten zonder vlees' centraal staat. Bezoekers krijgen in de sportcentra veel informatie over de voordelen van een gezond leefpatroon. De producten van Quorn sluiten hier goed op aan. "Als je veel aan sport en beweging doet, denk je ook na over wat je eet. Het moet vooral licht en gezond maar ook lekker zijn. Quorn past perfect in deze trend," aldus Toon Vollering, bedenker van het 'Body Contourprogramma' in de sportscholen.

Gratis Body Contour-les
Onderdeel van de samenwerking is ook een gratis Body Contour-les voor Quorn-gebruikers. Body Contour is een fitnessprogramma gebaseerd op een combinatie van gezonde voeding, uiterlijk, beweging en ontspanning. Aan dit succesvolle programma, dat als sinds 1985 bestaat, werken ruim 450 erkende health & fitness clubs mee. Gedurende 10 weken bezoek je 1 x per week de sportschool en krijg je onder begeleiding van een professionele instructeur fitnesstraining. Daarnaast krijg je ontspanningstips en veel informatie over gezond eten en leven. Bij inschrijving van de 10-weekse cursus Body Contour ontvang je tevens het Body Contour-boek, met oefeningen, tips en veel recepten, waarvan veel met Quorn-producten. Informatie over de gratis proefles vind je op de Quorn-verpakkingen in de supermarkt. De actie loopt tot 1 juni 2002.

Plantaardige basis
Quorn staat voor een serie unieke producten op plantaardige basis, waar je heerlijke gerechten mee maakt. De basis van Quorn is een eiwitrijk plantje, familie van de paddestoelen (Quorn is geen soja). Op dit moment eten zo'n 2 miljoen Nederlandse consumenten regelmatig Quorn-producten. Het Quorn-assortiment bestaat uit ruim 18 verschillende producten, variërend van stukjes en fijngehakt tot gekruide en gemarineerde producten (satéstukjes, nasi/bamiblokjes, Hacheestukjes etc.), gepaneerde filets, schnitzels etc. en Quorn snack- en maaltijdsalades. Quorn-producten zijn verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten. Voor meer informatie: Quorn Infolijn 0800 0223209 of www.quorn.nl.