SNT GROUP N.V.


08-04-2002 08:29

SNT Group N.V. bereikt definitieve overeenstemming over doorstart INTERVIEW/NSS

Zoetermeer, 8 april 2002. SNT Group N.V. deelt mee dat zij definitieve overeenstemming heeft bereikt met de curatoren in het faillissement van EmiS N.V. inzake de doorstart van de activiteiten van INTERVIEW/NSS. Volgens de overeenkomst zal een 100% dochtervennootschap van SNT Group N.V. (INTERVIEW/NSS B.V.) alle activa overnemen behorend bij INTERVIEW/NSS en 231 medewerkers en interviewers van INTERVIEW/NSS en EDCC (127,4 FTE's). Onderdeel van de transactie zijn afspraken die de objectiviteit en professionele onafhankelijkheid van INTERVIEW/NSS waarborgen.

De volgende activiteiten zijn door SNT overgenomen:
1) De dienstenportfolio Branding bestaande uit;
- Merkpreferentie- en positioneringsonderzoek,
- Opinieonderzoek,

2) De dienstenportfolio CRM bestaande uit;

- Customer Contact Center Evaluations,

- klant- en werknemerstevredenheids onderzoek (o.a. op basis van de Walker Information modellen).

3) De dienstenportfolio Media bestaande uit;
European Media & Marketing Survey,
Media en communicatieonderzoek (bijvoorbeeld effectiviteitsmetingen van mediacampagnes).


4) De dienstenportfolio Marketing Science bestaande uit;
- Intelligence unit voor de toepassing van statistiek, methodologie en modelbouw.

5) European Data Collection Center (EDCC);

6) En een meerderheidsaandeel in Qrius (51%), een bedrijf gespecialiseerd in jongerenonderzoek & research.

De dagelijkse leiding van Interview/NSS B.V. komt in handen van Carlo Stokx, algemeen directeur, Reinier Heutink, directeur Research & Consulting, Reinier Schaper, directeur Media ad interim en Harriet Folmer, directeur Operations/EDCC.

De activiteiten van INTERVIEW/NSS en SNT versterken elkaar op verschillende terreinen.
Het dienstenportfolio van SNT valt uiteen in de delen Bereikbaarheid en Toegang, Customer Contact Centers en Analyse en Reporting. Dit laatste onderdeel zal voor een belangrijk deel worden ingevuld door INTERVIEW/NSS. SNT zal in de acht Europese landen waar zij vertegenwoordigd is, customer contact centers voorzien van de vereiste infrastructurele voorzieningen, zodat de genoemde activiteiten vanuit een pan-Europese basis kunnen worden uitgevoerd.

SNT betaalt een bedrag van maximaal Euro 3,9 miljoen voor de activiteiten van INTERVIEW/NSS, dit is inclusief een bedrag van Euro 300.000 als Goodwill. SNT verkrijgt de volledige debiteurenportefeuille alsmede de assets. Het te betalen bedrag kan eerst exact bepaald worden zodra het bedrag voor de debiteurenposities bekend zijn, dit bedrag wordt gefixeerd om 12.00 uur vandaag.

SNT handhaaft haar eerder gedane voorspelling dat de omzet over 2002 Euro 600 miljoen zal bedragen en de winst (Ebita) tussen 6% en 7% zal zijn. Voor 2003 is dit respectievelijk Euro 700 miljoen en 7% en 8%.

Profiel Interview/NSS
INTERVIEW/NSS is een Amsterdam gevestigd marktonderzoekbureau met een internationaal werkveld. Het bureau is medio 1999 ontstaan na de integratie van CSEM, Inter/View International en NSS Research & Consultancy. INTERVIEW/NSS is een full-service marktonderzoekbureau dat traditioneel een vooraanstaande positie bekleedt op het gebied van opinieonderzoek. Het is echter ook het eerste bureau dat haar focus heeft verlegd van traditioneel marktonderzoek naar het meten en verklaren van klantrelaties. INTERVIEW/NSS ondersteunt hierbij ondernemingen bij het optimaliseren van hun relaties met markten en klanten, door het verzamelen, analyseren, modelleren en interpreteren van informatie.

Profiel SNT
SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, e-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. Met circa 15000 medewerkers verleent SNT vanuit 56 vestigingen in Nederland, Belgie, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Frankrijk jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten.
Einde bericht
De transactie zal worden toegelicht in een persconferentie op maandag 8 april a.s. om 10.00 in perscentrum Nieuwspoort Den Haag in zaal Wandelganger 1.

Voor meer informatie over SNT kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon 00 31 79 368 69 00 of fax 00 31 79 368 51 94. Buiten kantooruren op 00 31 6 22 39 55 89. E-mail adegraaf@snt.com. Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer, www.snt.com