STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Themabijeenkomst voor talentvolle (top)sporters in de regio

Themabijeenkomst 'Professionele begeleiding en faciliteiten voor talentvolle (top)sporters in de regio'

Het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag organiseert op maandag 8 april a.s. in het Segbroek College, Klaverstraat 7 in Den Haag (te bereiken met tram 3 - halte Zonnebloemstraat) een informatieavond met als thema 'Professionele begeleiding en faciliteiten voor talentvolle (Top)sporters in de regio'.

De bijeenkomst is gericht op talentvolle (top)sporters, hun ouders, begeleiders, trainer/coaches, bestuurders (top)sportverenigingen en andere belangstellenden. De aanvang is om 19.00 uur, de zaal opent om 18.30 uur, de toegang is gratis.

Het programma ziet er als volgt uit:


1. Uitreiking stimuleringsprijzen aan talentvolle sporters Talentvolle jeugdsporters uit de regio (noordelijk deel Zuid Holland), die het afgelopen jaar 2001 een aansprekende internationale prestatie hebben geleverd kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs. Er zijn 15 nominaties binnengekomen. De genomineerden zijn:
-Suzanne Harmes, 15 jaar, turnt bij Pro Patria en woont in Zoetermeer:
1 x goud en 2x brons EJOD turnen;

-Eduardo van Vianen, 18 jaar, zeiler en woont in Oegstgeest: 4e EJOD en 10e WJK zeilen laser;

-Joeri van Dijk, 18 jaar, woont in Ter Aar, Jeugdwereldkampioen (voor derde maal) surfen, was tevens genomineerd Talent van het jaar 2001 bij het Sportgala van NOCNSF;

-Rakesh Debipersad, 16 jaar, woont in Den Haag: Europees Jeugd Kampioen taekwondo sparren;

-Verona van der Leur, 16 jaar, woont in Waddinxveen en turnt bij Pro Patria: 5e WK turnen;

-Gabrielle Wammes, 16 jaar en woont bij gastgezin in Zoetermeer en turnt bij Pro Patria: 5e WK Turnen;

-Miranda Vierling, 17 jaar, woont in Den Haag, fietst bij De Spartaan: 17e WJK wielrennen;

-Kelvin Klatt, 17 jaar, roeit bij De Laak, woont in Den Haag: 4e op het Junioren WK roeien 2001 (in de dubbelvier);
-Jaap Schouten,17 jaar, woont in Den Haag, roeit bij De Laak: 18e op het Junioren WK roeien 2001 (in de dubbeltwee)

-Pien Selbeck, 17 jaar, woont in Delft, judoka bij Mahorokan: 3e op EJK Judo in Boedapest -63 kg

-Melvin Kok, 15 jaar, woont in Waddinxveen, vereniging Pro Patria: 5e Jeugd Wereldkampioenschappen trampolinespringen
-Sebastiaan Borst, 17 jaar, floretschermer, wonende te Den Haag namens de schermvereniging sv OKK, op het wapen floret werd hij in 2001 nationaal kampioen bij de Cadetten, op het Jeugd Wereldkampioenschap Cadetten te Gdansk werd hij in april 2001 3e en met het seniorenteam behaalde hij de 1e plaats tijdens het nationaal kampioenschap equipe.

-Bas van der Valk, 17 jaar, tennist bij Leimonias, woont in Poeldijk: ITF wereld ranking t/m 18 jaar is gestegen van 320 naar 53! En in de dubbel sta ik 17 van de wereld.

-Mette Beugelsdijk, roeister bij Die Leythe, woont in Leiden: 4e bij het WJK roeien Dubbel 4

-Sophie Dirksmeijer, roeister bij Die Leythe, woont in Leiden: 4e bij het WJK roeien Dubbel 4


2. Clinics, lezingen en presentaties
Vanaf 19.30 tot 22.00 uur.


3. Presentatie Volgsysteem Talentvolle Sporters Presentatie door talentvolle sporters die in het kader van hun stage een project uitvoeren dat nagaat op welke wijze talentvolle sporters het meeste baat hebben bij een actief volgsysteem.


4. Clinic over hoe organiseer/plan ik mijn toekomst als talentvol sporter?
Sporters hebben vaak moeite met het plannen van hun activiteiten aan de hand van een doelstelling. Wat wil je bereiken en wat heeft dat voor consequenties, zowel op sport- als op maatschappelijk gebied. Hoe regel je dat?


5. Lezing over doping en voedingssupplementen De gevaren van medicijnen, zelfzorgmedicijnen en voedingssupplementen.
Dopingcontrole procedures.


6. Lezing over Sportmedische organisatie/begeleidingsteams Het netwerk van het Olympisch Steunpunt biedt de verenigingen de mogelijkheid kennis en organisatie van de sportmedische begeleiding binnen verenigingen te verbeteren.


7. Clinic over bewegingsanalyses voor krachttraining Krachttraining individueel begeleiden aan de hand van een bewegingsanalyse. Trainers en medische begeleiders zouden veel meer moeten samenwerken.


8. Clinic kwaliteit trainer/coaches
Welke ontwikkelingen zijn er gaande om de kwaliteit van de trainer/ coach te verhogen? Te denken valt daarbij aan een kwaliteit meetinstrument, beroepscode, licentiesysteem, (sporttakoverstijgende) bijscholingen en professionalisering.


9. Clinic over mentale begeleiding vanuit de trainer/coach Wordt er wel voldoende aandacht en scholing besteed aan de ontwikkeling van de individuele sporter, vooral bij teamsporten? Welke rol spelen zowel de trainer/coach als de sportpsycholoog daarbij?


10. Clinic over coaches die nooit verliezen Coaches vervullen een belangrijke rol in het leven van jonge sporters. De coach is in een positie om waardevolle levenservaring te bieden.


11. Clinic over de rol van de ouders van een talentvolle sporter Wat betekent het voor ouders als hun kind een talentvolle sport(st)er is. Hoe ga je er mee om. Wat heeft dat voor consequenties binnen het gezin. Wat is het best voor mijn kind, wie kunnen daarbij helpen. Hoe zit dat financieel?


12. Clinic over voeding voor een talentvolle sporter in de groei Ouders hebben vaak geen benul welke voeding hun zoon of dochter, die heel veel meer sport dan de gemiddelde leeftijdsgenoot en nog in de groei zit, voorgeschoteld moet krijgen. En dan nog voor en na trainingen c.q. wedstrijden.

Verder is er informatie over studiefaciliteiten, loopbaanbegeleiding en andere sportmedische- en maatschappelijke zaken.

De clinics en lezingen worden in diverse lokalen in 2 blokken (19.30-20.30 en 20.45-21.45 uur) gelijktijdig gehouden.

===
Meer informatie over indeling en tijden op de website van het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag: http://www.osrdh.nl of telefonisch
070 3618817.

28 mrt 02 09:58