EDISON STICHTING

Edison winnaars uitreiking

Uitreiking Edison Classical Music Awards 2002
Op maandag 8 april maakt de de Edison Stichting de winnaars van de Edison Classical Music Awards 2002 bekend in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Een vijftal winnaars neemt deze prestigieuze prijs zelf in ontvangst. Ter ere van deze feestelijke gebeurtenis zullen er, naast optredens van winnaars, 3 gastoptredens zijn, te weten de jonge, veelbelovende pianist Yundi Li, het zigeunerensemble Lakatos en het Amsterdamse Combattimento Consort. De presentatie is in handen van Paul Witteman. De Edisons zullen dit jaar worden uitgereikt door een aantal Nederlandse musici.

De Edison is de prijs van de Nederlands muziekindustrie voor een album van bijzondere kwaliteit. De prijs wordt al sinds 1960 uitgereikt en is de oudste muziekprijs in Nederland. De jurering is in handen van een kleine vakjury.Dit jaar bestond de jury uit: Willem Vos, Cynthia Wilson, Misha Spel, Kees Vlaardingerbroek, Peter van der Lint en Oswin Schneeweisz, onder voorzitterschap van Yvonne Looye (NVPI).

Graag willen we u uitnodigen om aanwezig te zijn bij de uitreiking. Ontvangst vanaf 19.45 uur, zaal open vanaf 20.15 uur. Na afloop is er voor alle genodigden de gelegenheid het glas met en op de winnaars te heffen. Aanmelden kan bij Jonne Boesjes, jonne.boesjes@nvpi.nl of 035 6254412.


02 apr 02 16:44