Ingezonden persbericht


Datum
4 april 2002

Onderwerp
Start FNV Wachtkamerenquête

FNV start wachtkamerenquête met werkontbijt op Megabanenmarkt

Met een werkontbijt in de Amsterdamse Megabanenmarkt gaat op 8 april de Grote FNV Wachtkamerenquête van start. Aan de ontbijttafel vraagt FNV-voorzitter Lodewijk de Waal klanten van de sociale dienst naar hun mening over de dienstverlening. Verder maken onder anderen PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert en wethouder Jaap van der Aa hun opwachting. Ook zij nemen aan de ontbijttafel de eerste enquêtes af.

FNV Vakcentrale en bonden organiseren voor de vierde keer een landelijke wachtkamerenquête. Tot en met 12 april bezoeken kaderleden door het hele land de wachtkamers van uitkeringsinstanties en reïntegratiebedrijven.

De FNV kijkt, vanwege de ingrijpende reorganisatie van de sociale zekerheid, dit jaar met extra belangstelling uit naar de resultaten van de wachtkamerenquête. Zo hebben de sociale zekerheid en de arbeidsvoorziening sinds 1 januari een andere jas. Voor werk en inkomen kunnen klanten tegenwoordig terecht bij een loket: de nieuwe Centra voor Werk en Inkomen (CWI's). De uitvoering van de WAO is sinds dit jaar in handen van het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV). Hierin zijn instellingen zoals het GAK en Cadans met elkaar gefuseerd. Bijzondere aandacht is er verder voor geprivatiseerde reïntegratiebedrijven zoals Kliq.

Een vergelijking met vorige enquêtes moet uitwijzen of de reorganisatie van de sociale zekerheid inderdaad de uitvoering heeft verbeterd. De FNV hoopt minimaal 1000 diepte-interviews af te nemen. Bovendien voert de FNV gesprekken met medewerkers van de instanties. Het eindverslag van de Grote Wachtkamerenquête verschijnt in juni.

Meer informatie, FNV Voorlichting,
Richard Gielen: 020 5816 555/ 06 53 412533


- De Wachtkamerenquête start op 8 april om 8.30 uur in de Amsterdamse Megabanenmarkt. Adres: Bornhout 8, Amsterdam-Sloterdijk.
- Vanaf NS- station Sloterdijk rijden gratis pendelbussen.