Ingezonden persbericht




-------PERSBERICHT------

De Huiscoach met hart voor mens en onderneming!

Wanneer een medewerker geregeld ziek of afwezig is, niet goed meer functioneert, geen plezier meer heeft in het werk, of wanneer teams of afdelingen minder presteren wordt het uiteindelijke resultaat van een onderneming sterk beïnvloed. In dergelijke situaties is het voor de werkgever vaak moeilijk te constateren wat de feitelijke oorzaak is. Te meer omdat onderscheid tussen werk en privé niet zomaar te maken is.

Om het bedrijfsleven op dit gebied snel de helpende hand te bieden is arbeidsbemiddelings- en coaching specialist FullMotion gestart met het aanbieden van een Huiscoach.

Bij een lichamelijke oorzaak breng je een bezoek aan een huisarts maar wanneer sprake is van een mentale, fysieke of sociale oorzaak kan de werkgever vanaf heden de Huiscoach inschakelen. Doel van het consult bij de Huiscoach is het beantwoorden van de vraag of er sprake is van een hulpvraag en zo ja welke. Aan de hand van bevraging met betrekking tot welbevinden, persoonlijke omstandigheden, beleving van de werksituatie, (psychische) klachten, recente gebeurtenissen, e.d. wordt de oorzaak geanalyseerd. Binnen 24 uur na het consult ontvangen de werknemer en de werkgever (na overleg met de werknemer) de conclusies en aanbevelingen zodat beide partijen weten: Wat is er aan de hand? Wat kan er aan gedaan worden? Wie kan daar voor zorgen?

Na de analyse wordt door de Huiscoach de beste vorm van begeleiding ingezet. Middels intensieve, praktische, kortdurende trajecten worden werknemers en werkgevers zowel persoonlijk als in groepen naar goed, succesvol functioneren begeleid. Deze begeleiding kan bestaan uit vaardigheidstraining, stress management, conflicthantering, workshops gericht op teambuilding, loopbaanbegeleiding, therapie en osteopathie.

De huiscoaches van FullMotion zijn veelal psychologen met uiteenlopende deskundigheden. Voor werkgevers valt de Huiscoach soms onder bepaalde subsidieregelingen, maar veelal is een investering in de Huiscoach doeltreffender om hoge kosten bij niet optimaal functioneren en uiteindelijk langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

599174.gif

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pim Giel op telefoonnummer 020 344 6480

Amsterdam, 8 april 2002

FullMotion B.V. - Amstel 177 - 1018 ES Amsterdam

tel: 020 344 6480 - fax: 020 344 6481
e-mail: info@fullmotion.nl - internet: www.fullmotion.nl