Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 8-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding na ruzie
NAGELE Zondagmiddag is op de Ring een 16-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarige jongen uit Nagele te hebben bedreigd en geslagen. Daarnaast zou hij het petje van de 14-jarige kapotgesneden hebben. De jongen na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Boot in brand
SWIFTERBANT De brandweer heeft zondagavond moeten uitrukken naar de jachthaven aan de Beverweg voor een bootbrand. Een 54-jarige inwoner van Lelystad was bezig geweest met schilderwerk aan zijn boot. De spullen die hij daarvoor nodig had, had hij op een karretje onder zijn boot geparkeerd. Waarschijnlijk zijn door zelfontbranding doeken met wasbenzine in brand gevlogen. Het vuur sloeg over van het karretje naar de boot. De boot werd grotendeels verwoest. De boten in de buurt liepen lichte schade op door stralingswarmte.

Aanrijdingen
LELYSTAD Zondagmiddag is bij een aanrijding op de Zuigerplasdreef een 28-jarige Lelystedeling licht gewond geraakt. Hij reed in een brommobiel en kreeg, naar eigen zeggen, geen voorrang van een bestelbusje. Hij werd aan de zijkant geraakt en draaide rond. De man is met pijnklachten in zijn nek overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De bestuurder van het bestelbusje is, zonder zich te bekommeren over het slachtoffer, doorgereden. ALMERE Op de rijksweg A6 bij de Hollandse brug heeft zich zondagmiddag een ongeval voorgedaan. Een 28-jarige automobilist uit Lijnden moest uitwijken omdat iemand een deel van zijn aanhanger verloren was. Hierdoor raakte hij in de slip, draaide om zijn as en raakte met de voorkant van de auto tegen de vangrail. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bolletjes aangetroffen
ALMERE In een kapotte brievenbus aan de S. van Houtenweg zijn zondagmiddag bolletjes met poeder aangetroffen. De politie vermoedt dat het hier gaat om drugs en heeft een onderzoek ingesteld.

Bedreiging na ruzie
ALMERE Op de Regentesseweg is zondagmiddag een 16-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij een 26-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een mes. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Speeltoestel in brand
ALMERE Nog onbekende personen hebben zondagavond aan de Honingbijstraat bij een speeltoestel een gasfles in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust en de gasfles onschadelijk gemaakt.

Aanhouding vermoedelijke vreemdeling
ALMERE Na een melding dat op het Bergsmapad een man meisjes lastig zou vallen is een man aangehouden. Hij gaf zich uit voor toerist, maar de politie vermoedt dat hij illegaal in Nederland verblijft. De man wilde niet zeggen wie hij was en had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij is ingesloten op het politiebureau om zijn identiteit te kunnen achterhalen.

Aanhouding mishandeling
ALMERE Zondagavond kwam bij de politie een melding binnen dat een 31-jarige Almeerder in beschonken toestand een vrouw had bedreigd en mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de man op een bromfiets door een steeg rijden. De man probeerde opzettelijk op de agenten in te rijden. De agenten konden nog net op tijd wegspringen en de man kwam ten val omdat hij een tuinhekje raakte. Hij stond snel weer op en probeerde een van de agenten te slaan. De agent kon de vuist ontwijken. Vervolgens is de man na een korte worsteling aangehouden. Omdat de man zich zeer agressief gedroeg is hij onder begeleiding van een surveillancehond naar de politieauto gebracht en naar het politiebureau vervoerd. De vrouw en de agent hebben aangifte gedaan van mishandeling. Verder zal hij verhoord worden voor vernieling van het tuinhekje en rijden onder invloed. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal ook nog een boete ontvangen voor rijden zonder helm en rijden op een onverzekerde bromfiets. De bromfiets is in beslag genomen. De man is ingesloten.