ART TECHNOLOGY GROUP

ATG beschikbaar op IBM WebSphere

ATG Online CRM toepassingen nu beschikbaar voor meer dan 75% van alle verkochte Application Servers

UTRECHT, 8 april 2002 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG) maakt bekend dat haar online CRM toepassingen voor commerce, portals en relatiebeheer nu ook beschikbaar zijn op IBM WebSpere(1) Application Server. Met de beschikbaarheid van haar software voor de leidende application servers in de industrie, waaronder IBM WebSphere, biedt ATG nu ondersteuning voor meer dan 75% van alle verkochte application servers in de markt. Samen met het flexibele ATG Relatie Beheer Platform maken de ATG toepassingen het klanten mogelijk het maximale te halen uit hun e-business infrastructuur, en met een effectievere marketing, verkoop en service-operatie HUN klanten op hun beurt beter te bedienen.

Het gebruik van de ATG toepassingen en het ATG Relatie Beheer Platform op leidende application servers maakt het organisaties mogelijk om zogenaamde 'best-of-breed' toepassingen voor relatiebeheer te integreren in hun bestaande omgevingen. De mogelijkheid Web infrastructuren samen te bundelen leidt tot lagere kosten van onderhoud, minder tijdsbeslag en kosten voor de integratie, en zo tot lagere totale kosten voor gepersonaliseerde online CRM initiatieven.

'De produkten van ATG maken het ons mogelijk eindelijk de volledige waarde te halen uit onze bestaande infrastructuur,' zegt Robert Bertschi, hoofd Corporate e-Business Architecture bij Zurich Financial Services. 'Met ATG hebben we nu de juiste technologie in huis om ons portal initiatief goed te ondersteunen en constant verder te verbeteren.'

Scenario Personalisation(tm) is een integraal onderdeel van het ATG Relatie Beheer Platform en wordt gebruikt door alle ATG toepassingen om organisaties een groter inzicht en betere controle te geven over de 'user experience' van hun online systemen door de tijd. Een ander belangrijk onderdel van het platform is ATG's Data Anywhere Architecture(tm), die het mogelijk maakt om klanteninformatie in real time te benaderen, onafhankelijk van waar die is opgeslagen of van het formaat ervan. Met dit complete beeld van de klant kunnen organisaties scenario personalisatie gebruiken om gebruikers van hun systemen een op hun persoon toegesneden real time interactie ermee aan te bieden, die rekening houdt met alle aspecten van de relatie. De Data Anywhere Architectuur maakt datagebruik door applicaties onafhankelijk van bron en formaat, zodat het veel makkelijker wordt toepassingssoftware to schrijven en te onderhouden - en dus kosten dramatisch te verlagen.

'De integratie van toepassingssoftware en infrastructuur is DE stap die nodig in om het maximale te halen uit online CRM,' aldus Ken Volpe, vice president product planning en strategie bij ATG. 'Met de ondersteuning van IBM WebSphere maken we dat nu mogelijk voor een belangrijk gtoter aantal klanten, die nu de ATG software kunnen gebruiken in de omgeving van hun keuze.'

Verdere informatie over de ondersteuning door ATG van meerdere application servers is te verkrijgen via uw ATG vertegenwoordiger of op: www.atg.com/appserversupport

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) is de leidende ontwikkelaar van software voor online relatie beheer met een direkte geïntegreerde en gepersonaliseerde interactie voor klanten, zakenpartners of medewerkers: dus aan de 'frontlijn' van elke organisatie. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, zakenpartners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, zijn de produkten uit ATG's suites van e-commerce, portal en relatie beheer software ideaal voor geïntegreerde web-toepassingen en e-business initiatieven.

Op het moment heeft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF, France Telecom en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa en Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.

+++

C 2002 ATG, Art Technology Group, Scenario Personalisation en Data Anywhere Architecture zijn geregistreerde handelsmerken van Art Technology Group, Inc. Alle andere produktnamen, service- of handelsmerken zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

(1) een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van International Business Machines Corporation.