Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 8-04-2002
Persberichten van zondag op maandag
Martin Panman 0592 383211

Race scooter

EMMEN- Zondagmiddag ging een bestuurder van een scooter onderuit. De 16 jarige uit Emmen afkomstige bestuurder was aan het racen op zijn scooter. Hij reed met hoge snelheid over het Sternenveld in de richt5ing van de Grote Stern. Door zijn hoge snelheid kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en daar reed een personenauto. Om een frontale aanrijding te voorkomen knalde de scooterbestuurder de stoep op en kwam te vallen. De bestuurder werd licht gewond, de bramfiets werd behoorlijk beschadigd en hij kreeg een bekeuring van 115 euro. Een dure middag dus.

Hulp mislukt

HOOGEVEEN- Zondagmiddag reed een 40 jarige motorbestuurder uit Coevorden vanaf de afrit van de A28 in Hoogeveen in de richting van Meppel. Onder aan de afrit zag hij twee motoren stil staan op de vluchtstrook. Omdat de Coevordenaar dacht dat de beide andere motorrijders pech hadden, wilde hij stoppen om hen te helpen. Hij kwam echter in de molgoot terecht, verloor de macht over het stuur, kwam te vallen en kwam tot stilstand tegen een van de andere motoren. Beide motoren liepen daarbij zoveel schade op, dat men er niet meer op kon rijden. Er vielen geen gewonden.

Gevaarlijke alcomobilist

COEVORDEN- Op het Stationsplein in Coevorden gebeurde zondagmiddag een ongeval. Een bestuurder van een personenauto reed met zijn auto het trottoir op, reed daar een lichtmast omver en miste op een haar na een voetganger. De hond van de voetganger werd wel geraakt. Uit onderzoek bleek dat de 29 jarige Coevordenaar te veel had gedronken. Hij is aangehouden en mee genomen naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse 535 ugl aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De hond van de voetganger kwam zonder ernstige verwondingen onder de auto vandaan.

Auto tegen boom

NIEUW RODEN- Vanmorgen vroeg gebeurde er een aanrijding op de Terheylsterweg in Nieuw roden. Een personenauto vloog uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. Het traumateam was ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder is ernstig gewond overgebracht naar AZ in Groningen. Verdere gegevens zijn nog niet bekend.

Met de auto over de kop

EMMEN- Op de Nieuw Amsterdamsestraat gebeurde vanmorgen vroeg een ongeval. Een auto vloog bij de spoorwegovergang over de kop, raakte een seinpaal en kwam naast de spoorbaan tot stilstand.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de bestuurder er niet meer te zijn. Deze bleek bij een huisartsenpost te zitten waar hij behandeld moest worden. Daarna is de bestuurder mee genomen naar het politiebureau om een blaasproef te ondergaan. Hij blies 535 ugl. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een andere auto. Met een procesverbaal kon hij naar huis.

Schuur in brand

VEENHUIZEN- Zondagavond vloog een schuur aan de Esweg in Veenhuizen in brand. In de schuur lag hooi en er stonden landbouwmachines. Nadat de brand werd ontdekt, probeerde de eigenaar met een brandblusser de brand te blussen. Dit lukte niet. De brandweer bluste uiteindelijk de brand. Er is aanzienlijke schade.

Woning in brand

ZWIGGELTE- In Zwiggelte brak zondagavond brand uit in een woning aan de Steeg. De bewoners waren niet aanwezig tijdens de brand. De brand is ontstaan rond de schoorsteen en vervolgens raakte het rietgedekte dak in brand. De woning is voor een groot deel afgebrand. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt ingesteld.