Onder invloed Noordwijk (D1)
Agenten zagen zaterdagnacht 6 april rond 02.00 uur een auto vanaf de Olieburg wegrijden waarvan de automobilist vreemd rijgedrag vertoonde. Via de Grent kwam hij op de Oude Zeeweg waar hij de hele breedte van de weg nodig had. Op de Beeklaan botste hij bijna op de Middengeleider. Toen de agenten de man lieten stoppen op de Beeklaan, kon de man nauwelijks op zijn benen staan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse op 1085 ug/l uitkwam. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Noordwijk (D1)
De politie werd zondag 7 april rond 19.20 uur gewaarschuwd dat iemand bijna tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna in een woning was verdwenen. De man leek volgens de getuige gedronken te hebben. Toen ze hem op zijn rijgedrag aansprak reageerde hij verbaal agressief. De politie nam poolshoogte en trof in de woning een man aan die onvast ter been was en met dubbele tong sprak. Hierop is de man naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse lukte niet. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.

Aanhouding Alphen a/d Rijn (D3)
De politie heeft zaterdag 6 april rond 05.30 uur een 23-jarige Alphenaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Herenhof. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zijn de verdachte bij de winkel weglopen. Van de winkel bleek een deur geforceerd te zijn. Er zijn geen goederen meegenomen. Bij de fouillering van de verdachte werd cocaïne aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Mishandeling Alphen a/d Rijn (D3)
Een 27-jarige Leidenaar is zaterdag 6 april rond 22.45 mishandeld op perron 2 van het Station. Om onduidelijke redenen had hij woorden gekregen met twee onbekende mannen. Toen zij zijn gsm afpakten, ontstond er een worsteling waarbij zijn gsm probeerde terug te krijgen. Hierbij kreeg hij klappen viel van het perron op het spoor. De man is naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht. Hier werd een uitgescheurd oor en een scheurtje in de schedel geconstateerd.

Alcoholcontrole Alphen a/d Rijn (D3)
De politie heeft vrijdag 5 april tussen 19.30 en 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Burg. Bruins Slotsingel. Hierbij zijn 137 personen gecontroleerd. Een 46-jarige Alphen aar werd aangehouden. De ademanalyse kwam uit op 225 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.
Zaterdag 6 april is een controle gehouden op de Westkanaalweg. Hierbij zijn 275 personen gecontroleerd. Drie maal werd geconstateerd dat een bestuurder te veel had gedronken. De ademanalyses kwamen uit op 260, 410 ben 685 ug/l.

Ongeval onder invloed Noorden (D3)
Een 38-jarige automobilist uit Zegveld heeft zondag nacht 7 april rond 04.40 uur een ongeval veroorzaakt. De man reed onder invloed op de Voorweg. Waarschijnlijk reed hij met hoge snelheid over een brug heen waardoor hij loskwam van het wegdek. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij raakte een 22-jarige fietster uit Zevenhoven die op haar beurt een 21-jarige fietster uit Noorden raakte die naast haar reed. Beide kwamen ten val en zijn met nekletsel naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp en het LUMC te Leiden gebracht. De auto reed na de aanrijding tegen een afbakeningspaal aan welke afbrak. Vervolgens kwam de auto half in een sloot tot stilstand. De verdachte bleek gedronken te hebben De ademanalyse wees 300 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal en een rijverbod.

Brand Alphen a/d Rijn (D3)
Zaterdagochtend 6 april rond 08.30 is in een woning aan de Fazantstraat brand uitgebroken in een portiekwoning. De politie heeft de aangrenzende woningen aan dit portiek vervolgens ontruimd. De ambulance is ter plaatse gekomen omdat verschillende bewoners rook binnen hadden gekregen. Rond 08.55 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Oorzaak van de brand is waarschijnlijk een televisietoestel geweest.

Inbraak restaurant Leiden (D4)
De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 april twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een restaurant aan de Boisotkade. Er waren twee meldingen van glasgerinkel binnegkomen. De politie nam poolshoogte en zag twee mannen op de Raamsteeg. Een fietste en de ander rende naast de fiets en hield op de bagagedrager een kluis vast. Toen de politie dichterbij kwam, liet hij de kluis vallen en gingen ze er elk afzonderlijk vandoor. De een kon op de St. Jacobsgracht, de ander op de Geregracht aangehouden worden. Het gaat om een 17-jarige en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Aanhoudingen Leiden (D4)
De politie heeft zaterdag 6 april drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden in februari een 28-jarige man uit Leiden mishandeld te hebben in een horecagelegenheid aan de Oude Vest. Bij een ruzie zou de man onder andere met een biljartkeu zijn geslagen. Onduidelijk is wat de aanleiding voor de ruzie was. Het slachtoffer werd met een hersenschudding in het LUMC opgenomen. De mannen, met leeftijden van 16, 24 en 25 jaar, komen alledrie uit Leiden. Na hun aanhouding en een eerste verhoor zijn zij in verzekering gesteld.

Man zwaar gewond na brommerongeluk Leiden (D4)
Zaterdagavond 6 april rond 19:45 uur is op de Wassenaarseweg een 44-jarige man uit Katwijk met de brommer tegen een middengeleider aangereden. Bij het eenzijdige ongeval liep de man ernstig letsel aan het hoofd op. In kritieke toestand is hij naar het LUMC overgebracht waar direct een operatie volgde.

Mishandeling Haarlemmerstraat Leiden (D4)
Zondagmorgen 7 april rond 02:30 uur is een 17-jarige man uit Lisserbroek op de Haarlemmerstraat zonder enige aanleiding geschopt en geslagen door een groep onbekende jongens. Hij liep met een 18-jarige neef uit Zoetermeer in de richting van het centrum toen ze het groepje, dat in tegengestelde richting liep, tegenkwamen. Zonder enige aanleiding kreeg de man klappen. Toen zijn neef wilde ingrijpen, kreeg hij ook een klap waarop hij besloot hulp te gaan halen. De man uit Lisserbroek werd geschopt en geslagen. Een op de fiets passerend meisje van 15 jaar stopte waarop de groep afhaakte. Het meisje heeft eerst hulp verleend tot de ambulance kwam. Gelukkig bleek het letsel mee te vallen. De politie heeft de daders niet meer in de omgeving gezien. Beide mannen hebben aangifte gedaan.

Geslagen Leiden (D4)
Zondagmorgen 7 april iets voor 04:30 uur is op de Lage Rijndijk een 19-jarige man uit Leiderdorp geslagen. De man fietste met drie vrienden over de Lage Rijndijk in de richting van zijn woonplaats toen hij door twee mannen op een brommer werd ingehaald. De brommerrijders stopten en begonnen zonder duidelijke aanleiding de man te slaan waardoor hij viel. Ook daarna ging het slaan nog door. Het gaat om twee blanke mannen op een brommer van het type Thomos. Eén van de mannen droeg een pruik met lang zwart haar. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht en zal nog aangifte doen. Wanneer mensen menen de twee daders gezien te hebben, wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden. De politie in Leiden is bereikbaar op het telefoonnummer (0900) 8844.

Slapen Leiden (D4)
Zondagmorgen 7 april 05:15 uur belde een 26-jarige studente de politie omdat ze bij thuiskomst vreemde stemmen achter de deur van haar woning aan de Apothekersdijk hoorde. Inderdaad hield de politie even later twee mannen aan; 27 en 43 jaar, beiden uit Noordwijk. De twee verklaarden tegenover de politie geen diefstal in de zin te hebben, maar te willen slapen tot de eerste bus kwam.

Aangifte over en weer Leiden (D4)
Een 35-jarige portier en een 42-jarige man uit Leiderdorp hebben tegen elkaar aangifte gedaan. Zondagmorgen 7 april iets na 01:00 uur ontstond voor de deur van een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt een conflict tussen de mannen waarbij de Leiderdorper de portier bij de keel gegrepen zou hebben. De portier reageerde door de man naar de grond te brengen waarna politie werd gewaarschuwd. De man is door de politie overgenomen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man heeft een tijdelijke ontzegging gekregen voor een aantal horecagelegenheden aan de Nieuwe Beestenmarkt.

Belediging Leiden (D4)
De politie heeft zondag 7 april om 01:30 uur op de Steenstraat een 22-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De man beledigde de agenten toen zij in een surveillanceauto passeerden. Volgens het protocol geweld tegen politieambtenaren zal de man snel voor justitie worden geleid. Zowel verbaal als fysiek geweld tegen politiemensen wordt snel en zwaar bestraft.

Aanhouding voor zware mishandeling Leiden (D4)
Zondag 7 april 12:00 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Leiden aangehouden na een huiselijke ruzie in een woning in Leiden-Zuidwest. De man had de hand van een 37-jarige vrouw, die in de keuken aan het bakken was, in de hete olie geduwd. De vrouw is met derde graads brandwonden opgenomen in het LUMC. De man, een familielid, is na verhoor in verzekering gesteld.

Beroofd Leiden (D4)
Een 21-jarige man uit Leiden en zijn 21-jarige vriend uit Nijmegen hebben bij de politie aangifte gedaan van beroving. De twee werden zondagavond 7 april rond 23:20 uur op het Utrechtse Veer met een mes bedreigd door een onbekende man en gesommeerd geld af te geven. Nadat de twee de inhoud van hun portemonnees hadden gegeven, ging de man er weer vandoor. Bij de aangifte hebben de mannen een goed signalement van hun berover kunnen gegven. De politie is een onderzoek gestart.

Acht aanhoudingen na diefstal met achtervolging Leiderdorp
Zaterdag 6 april omstreeks 16:00 uur hebben agenten van Politie Hollands Midden 8 personen aangehouden nadat ze bij een buurtwinkel in de Hoofdstraat van Leiderdorp geld hadden gestolen. De aanhoudingen vonden plaats na een korte achtervolging die eindigde in een aanrijding op de Engelendaal.
Bewust werd de 59-jarige eigenaar van de winkel door een vrouw afgeleid terwijl de man geld stal uit een werkruimte. Het gedrag van zijn klanten wekte de argwaan van de eigenaar. Hij zag nog net de man uit de, niet voor klanten bestemde, werkruimte komen en rende de groep achterna, maar kon niet verhinderen dat ze er in een auto vandoor gingen. De onmiddelijk gewaarschuwde politie zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging omzeilde de vluchtauto een blokkade van een politieauto en een lijnbus op de Hoogmadeseweg door deels over het trottoir rakelings langs een aantal mensen te rijden. Op de Engelendaal stak de auto met hoge snelheid de kruisingen over, hierbij de verkeerslichten compleet negerend. Toen er geen risico voor andere verkeersdeelnemers was hebben twee politieauto's de vluchtauto bewust aangereden zodat de achtervolging stopte. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Eén 25-jarige vrouwelijke inzittende van de auto is wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar er bleek geen medische verzorging nodig te zijn.
Alle acht personen; twee mannen, vijf vrouwen en een 5-jarig jongetje, zijn aangehouden en verhoord. Het gestolen geld is niet teruggevonden. Wel had het jongetje de lege portemonnee van de winkeleigenaar in zijn onderbroek. Op het jongetje na, zijn ze allemaal in verzekering gesteld. Het betreft een 39-jarige man, een 19-jarige man en vijf vrouwen van 39, 37, 25, 18 en 16 jaar. De 19-jarige man komt uit Italië, de anderen zijn woonachtig in Utrecht.
De eigenaar van de buurtwinkel heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Aanhouding na rijden op golfkar Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op zaterdag 7 april omstreeks 01.45 uur drie jongens van 16 en 17 (2) jaar uit Capelle aan den Ijssel aangehouden nadat zij even daarvoor op een golfkar op de golfclub aan de Blaardorpsweg hadden gereden. Door de bedradingen van de kar door te verbinden wisten ze deze rijklaar te maken. Vervolgens werd over het terrein gereden. De jongens werden betrapt en aangehouden op de Ouderkerkselaan. Na verhoor werden ze weer heengezonden.

Lantaarnpalen omver getrokken Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In de nacht van zaterdag 7 april werd langs het fietspad aan de Bermweg, de Taag en op de Waterschapsweg in totaal acht lantaarnpalen omver getrokken. Bij een aantal van de palen kwamen de stroomdraden bloot te liggen. Een getuige zag een groep van ongeveer tien jongens en meisjes de palen omtrekken en waarschuwde de politie. Ter plaatse en in de omgeving werd niemand meer aangetroffen. De politie is naast eerder genoemde getuigen op zoek naar meer getuigen. Zij kunnen contacto opnemen met de politie in Waddinxveen, telefoonnummer 0900 8844.

Straatroof met geweld Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Een 20-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d Ijssel is op vrijdag 5 april omstreeks 21.10 uur met geweld van haar handtas beroofd. De vrouw liep over het paadje tussen de Koningin Emmahof en de Koningin Wilhelminahof waarna zij ter hoogte van de Wolga door twee donkergekleurde jongens werd beroofd van haar handtas. Een van hen sloeg haar hierbij in het gezicht. De politie is op zoek naar getuigen zij kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen, telefoonnummer, 0900 - 8844.

Straatroof Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op zondag 7 april omstreeks 22.30 uur drie mannen aangehouden op verdenking van beroving van haar mobiele telefoon met geweld. De vrouw liep even na 22.00 uur over de Wilg toen zij door de drie mannen werd aangevallen en op de grond werd gegooid. Vervolgens werden haar kleren onderzocht waarna haar mobiele telefoon werd weggenomen. De mannen gingen er vervolgens vandoor in de richting van de spoortunnel. Een getuige die de vrouw hoorde gillen seinde direct de politie in. Een andere getuige kon vertellen dat de mannen bij een perron waren. De politie kon de verdachten, een17-jarige Rotterdammer en een 17-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige uit Schiedam, aanhouden in een stilstaande trein op het station.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op zaterdag 6 april even na 24.00 uur een 22-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Politieambtenaren in een onopvallende politiewagen zagen de automobilist rijden over de Rijksweg A20 in de richting van Rotterdam. Deze zagen de automobilist slingerend rijden en twee banen gebruiken. Ter hoogte van de viaduct remde de automobilist zonder enige reden naar een lage snelheid. Bij de afrit naar Maatveld sloeg de bestuurder af en reed hier het terrein op. Daar werd hij door aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. De test gaf een resultaat aan van 970 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Controle overlast Gouda (D2)
De politie heeft op zaterdag 6 april in de nacht samen met de Bike Patrol en de Dienst Levende Have van het Korps Landelijke Politie Diensten gecontroleerd op overlast in het centrum. Op de Veerstraat werden drie jongens aangesproken die overlast veroorzaakten. Bij het station werd een 23-jarige Gouwenaar betrapt nadat hij met potlood de muur aan het bekladden was. De man werd aangesproken waarna hij met zijn kleding de bekladding wegveegde. Op de Hoge Gouwe werd een 17-jarige Gouwenaar aangehouden voor het ingooien van een ruit bij een horecagelegenheid aan de Peperstraat.

Kind breekt enkel na aanrijding Bodegraven (D2)
Een 9-jarige Bodegraafse heeft op zaterdag 6 april een gebroken enkel opgelopen nadat zij was aangereden door een 44-jarige automobillist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Marktstraat in de richting van de Laan van Turkenburg. Het meisje liep over het trottoir aan de zijde van het Raadhuisplein. Aan deze zijde stond een vrachtwagen stil. Het meisje wilde hier oversteken en liep acht de vrachtwagen langs. De automobilist reed net op dat moment voorbij. Vermoedelijk werd het meisje door de buitenspiegel geraakt waardoor zij ten val kwam. De auto reed vervolgens over de voet van het meisje. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Rijden onder invloed Bodegraven (D2)
De politie heeft op zondag 7 april omstreeks 19.30 uur een 33-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zag de automobilist al slingerend rijden over de Wilhelminastraat. Vervolgens zagen ze dat de bocht aan het einde van de Bodelolaan in de richting van de Noordstraat zodanig werd genomen dat het voertuig gedeeltelijk op de linkerweghelft belandde. De automobilist werd op de Noordstraat staande gehouden. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 900 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd, en kreeg hij een rijverbod van elf uren.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 april 2002