Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 8-04-2002
Persberichten van maandag

Martin Panman 0651611628

Stadswachten grijpen schoenendief

ASSEN- Zaterdagmiddag zagen twee surveillerende stadswachten een man in het winkelcentrum van Assen lopen die met een stel oude schoenen in zijn hand liep en aan zijn voeten een paar nieuwe schoenen had. Toen de man daarop aangesproken werd, kon hij geen goede verklaring geven voor zijn gedrag. Inmiddels kwamen er een paar werknemers van een schoenenzaak bij de stadswachten en de aangehouden man staan. Zij verklaarden dat de schoenen die de man nu aan had van hen waren en de man ze niet had afgerekend. Door de stadswachten werd de politie gebeld en werd de verdachte overgedragen en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de verdachte. Hij krijgt een proces-verbaal. Het betreft een 25 jarige Assenaar.

Fietser geen voorrang

ASSEN- Op de kruising L.Beetslaan en de Westerlaan gebeurde een aanrijding tussen een fiets en een auto. De 54 jarige automobilist uit Assen moest voorrang verlenen aan de 24 jarige fietser uit Appingendam. Hij zag de fietser echter te laat. Volgens zijn verklaring door de laag staande zon. De fietser kwam op de motorkap van de auto terecht en werd licht gewond. Ambulance personeel verleende eerste hulp.

Aanvulling op bericht auto tegen boom

NIEUW RODEN- Vanmorgen tegen 7.30 uur gebeurde en in Nieuw Roden een aanrijding waarbij een auto tegen een boom was gereden. De bestuurder van deze auto was een 51 jarige man uit Roden. De auto van de Rodenaar was volgens een getuige in een bocht begonnen te slingeren en was uiteindelijk tegen een boom aan de rechterkant tot stilstand gekomen. Met verwondingen o.a. aan zijn benen is de man overgebracht naar het AC in Groningen.

Inbraak Sporthal

HOOGERSMILDE- Dit weekeinde is er ingebroken in de Sporthal/bibliotheek /peuterspeelzaal aan de Sportlaan in Hoogersmilde. Vanmiddag om 13.00 uur ontdekte men de inbraak. Een raam werd opengebroken, waarna de inbreker(s) naar binnen konden klimmen. Binnen werden diverse deuren opengebroken. De Sportvereniging deed aangifte. Er is vermoedelijk alleen een klein bedrag aan geld gestolen.

Hennep

Assen- Aan de Geraniumstraat is vanmiddag een hennepplantage opgeruimd. De politie trof op de vliering van de woning een kleine maar professionele plantage aan bestaande uit ongeveer 100 hennepplanten. Een afzuiginstallatie, assimilatielampen en de plantjes werden inbeslaggenomen. De eigenaar krijgt een procesverbaal.