Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 8-04-2002 Persbericht district Maasland

SNELHEIDSDUIVELS (Nistelrode)

Zondagmiddag constateerde de politie Oss bij een snelheidscontrole op de Vorstenbossche-weg in Nistelrode dat er wel erg hard gereden werd. In het totaal reden in een uur tijd 15 van de 169 voertuigen te snel. Twee automobilisten maakten het wel erg bont, waar 80 km/h is toegestaan reden zij 145 km/h en 160 km/h. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

STOMDRONKEN POOLSE VRACHTWAGENCHAUFFEUR DOOR GETUIGE LANGS DE KANT GEZET (Oijen)

Zondagavond heeft een koelbloedige Ossenaar op de Beatrixweg in Oijen zijn auto voor de vrachtwagen bestuurd door een 54-jarige stomdronken Pool gezet en de sleutels uit het con-tactslot gehaald. De getuige zag de vrachtwagenchauffeur zodanig slingerend rijden dat di-verse tegemoetkomende automobilisten moesten uitwijken. Even verderop slingerde de Pool met zijn vrachtwagen tegen een bord Let op, waardoor schade ontstond. De getuige waar-schuwde de politie die de Pool aanhield. Hij bleek ongeveer viermaal te toegestane hoeveel-heid alcohol te hebben gedronken. Proces-verbaal is opgemaakt.

VUURWAPEN EN COCAÏNE BIJ ROUTINECONTROLE AANGETROFFEN (Oss)

Van zondag op maandag is een 46-jarige inwoner uit Oss op het Geurdenhof in zijn woon-plaats bij een routinecontrole betrapt op het bezit van een vuurwapen en harddrugs. De man zat in een auto en bleek bij onderzoek een geladen revolver en een geringe hoeveelheid co-caïne bij zich te hebben. Hij is aangehouden en de goederen zijn inbeslaggenomen.

DIEFSTAL DIESELOLIE (Oss)

Tussen vrijdag en maandag is uit een aantal geparkeerde vrachtwagens op een bedrijfsterrein aan de Nieuwe Waterweg in Oss dieselolie ontvreemd. In het totaal is er ongeveer 1500 liter diesel afgetapt.