Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-04-2002 Persbericht district Den Bosch

VROUW GOOIT BIJ AANHOUDING BIERFLES IN GEZICHT VAN AGENTE (s-Hertogenbosch)

Zondagavond heeft een 40-jarige inwoonster uit s-Hertogenbosch op de Hekellaan in haar woonplaats een bierfles naar een agente gegooid. De agente liep door de fles verwondingen in haar gezich op. De vrouw is aangehouden. Agenten waren terplaatse voor de aanhouding van een 31-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats in verband met bedreiging door de verdachte van een 40-jarige Vughtenaar en het leksteken van de band van de fiets van het slachtoffer. Op het moment dat de agente een paar van de bezittingen van het slachtoffer mee wilde nemen, gooide de 40-jarige vrouw met de bierfles naar de agente, die daar een blauw oog en een gezwollen jukbeen aan overhield. De man is aangehouden voor het leksteken van de fietsband en het bedreigen van het slacht-offer. De vrouw is aangehouden voor mishandeling van de agente. De politie Brabant-Noord zal alle door de agente geleden schade via een civiele procedure claimen bij de verdachte.

16-JARIGE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING PLAATSGENOTE (Drunen)

Zondagmiddag heeft de politie Heusden een 16-jarige Drunense aan het Breeveldpark in Drunen aangehouden voor mishandeling van een 14-jarige plaatsgenote. Het slachtoffer stond op straat te praten met andere jongeren toen de verdachte op haar bromfiets kwam aanrijden. Laatstgenoemde verweet het slachtoffer over haar gekletstte hebben en gaf haar onmiddellijk een paar rake klappen en schoppen en trok haar aan de haren. Door de mishan-deling liep het slachtoffer een paar pijnlijke plekken op en raakte haar kleding en GSM be-schadigd. De verdachte reed daarop weg. Zij is korte tijd later in haar ouderlijke woning aangehouden.

POLITIE DEN BOSCH ARRESTEERT INBREKER (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen heeft de politie District Den Bosch in zijn woning in s-Hertogenbosch een 20-jarige woninginbreker van zijn bed gelicht. De man wordt ervan verdacht 15 februari te hebben ingebroken in een woning aan de Oeterselaan in s-Hertogenbosch. De bewoonster kwam die avond thuis en zag dat er was ingebroken in haar woning en zag nog net iemand weglopen. Bij de diefstal zijn o.a. geld en sieraden buitgemaakt. De verdachte is inverzeke-ringgesteld.

16-JARIGE OP HETERDAAD BETRAPT BIJ DIEFSTAL SPORTSPULLEN (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 16-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch in de hal van een voetbalkan-tine aan het Wielsem in s-Hertogenbosch op heterdaad betrapt op diefstal van een paar scheenbeschermers uit een sporttas. De verdachte is aangehouden en bleek in zijn tas nog meer sportspullen te hebben zitten, waarvan nog wordt onderzocht of ze ook van diefstal afkomstig zijn.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VROUW (Rosmalen)

Maandagmorgen is een 25-jarige inwoner uit Best aangehouden voor mishandeling en be-dreiging van zijn 23-jarige vrouw. Het tweetal kreeg op het parkeerterrein aan de Burge-meester Burgerslaan in Rosmalen ruzie met elkaar. De man sloeg en schopte daarop de vrouw, pakte haar tien weken oude hondje en gooide dat uit de stilstaande auto. De vrouw wist samen met haar driejarig zoontje weg te komen. Het slachtoffer liep tengevolge van de mishandeling diverse blauwe plekken op. Het hondje heeft vermoedelijk verder geen scha-delijke gevolgen aan de gooi overgehouden. Op het moment dat de vrouw op het bureau aangifte zat te doen bedreigde de man haar nog telefonisch. De verdachte kon vandaag wor-den aangehouden en is ingesloten.

MAN MET MES GESTOKEN EN BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Havensingel in s-Hertogenbosch een man was neergestoken en beroofd. Het betrof een 37-jarige inwoner uit Aalst, hij is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. Volgens zijn zeggen was de man kort daarvoor nog in een horecagelegenheid in de Karrenstraat geweest. Op weg naar zijn auto is hij op de Havensingel met een onbekend steekvoorwerp gestoken en beroofd van een geldbedrag van enkele honderden Euros. De politie is op zoek naar getuigen, zij worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer 0900 8844.