Politie Amsterdam-Amstelland

Wegwerkers gewond op de A2
10-4-2002. Bij een aanrijding gisteravond rond tien uur zijn drie wegwerkers gewond geraakt. Een automobilist reed in de bocht van de A2 richting Ouderkerk a/d Amstel en zag te laat de voertuigen van de wegwerkers op de vluchtstrook stilstaan. Hij reed tegen de achterste van de drie autos aan. De wegwerkers, die bij hun voertuigen stonden, raakten gewond doordat zij door hun eigen voertuigen werden overreden. Het is op dit moment nog niet duidelijk of automobilist te veel had gedronken. De bestuurder en drie wegwerkers raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
Mannen in gestolen auto
10-4-2002. De politie heeft gisterochtend twee mannen van 27 en 31 jaar aangehouden in een parkeergarage in de Kattenburgerstraat. Surveillerende agenten zagen het tweetal zitten in een auto en herkenden de mannen als bekenden van de politie. Al snel bleek dat de auto was gestolen en konden zij worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.


---

Auto tegen lichtmast
10-04-2002. Dinsdagavond rond half twaalf zijn bij een eenzijdig verkeersongeval op de De Ruyterkade een dode en een zwaargewonde gevallen. De slachtoffers zijn de twee inzittenden van een personenauto die in de buurt van het gebouw van de Kamer van Koophandel tegen een lichtmast botste. De passagier, de 34-jarige eigenaar van de auto, overleed te plaatse. De 28-jarige bestuurder, die voor zover bekend geen rijbewijs heeft, is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Voor zover nu bekend reed de bestuurder met hoge snelheid over de De Ruyterkade waarbij hij vluchtheuvels aan de verkeerde kant passeerde.

Het opvallende rijgedrag van de chauffeur was al opgemerkt door de bemanning van een politieauto. Toen deze op een kruising wilde afslaan, reed een tegemoetkomende personenauto rakelings langs de politiewagen en raakte deze zelfs aan de buitenspiegel. De politieauto draaide om de andere auto te gaan achtervolgen, maar deze raakte uit het zicht van de agenten. Even later troffen zij de wagen tegen een lichtmast aan.

De brandweer heeft beide slachtoffers onder begeleiding van ambulancepersoneel bevrijd. De passagier overleefde het ongeval niet en overleed ter plaatse. De bestuurder is in een ziekenhuis opgenomen. Of de man had gedronken, is op dit moment nog niet duidelijk.