Ministerie van Justitie

10.04.02

Extra geld voor veiligheid winkelgebieden en bedrijventerreinen

Het ministerie van Justitie stelt dit jaar 400.000 euro beschikbaar voor het keurmerk veilig ondernemen (KVO). Dit keurmerk leidt tot concrete resultaten om de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren. De stimuleringsregeling is bestemd om lokale initiatieven financieel te ondersteunen. Dit heeft minister Korthals vandaag bekend gemaakt op het congres ter viering van het 100 jaar Vereniging Nachtveiligheidsdiensten (VNV).

Het KVO is een certificeringsregeling, waarbij een certificaat behaald wordt als eigenaren, ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere relevante partijen gezamenlijk een aantal structurele maatregelen ter bevordering van de veiligheid hebben getroffen voor bedrijventerreinen en winkelgebieden. Inmiddels zijn er al enkele keurmerken uitgereikt. Lokale initiatiefnemers kunnen aanspraak maken op de stimuleringsregeling als zij aan kunnen tonen binnen een jaar in aanmerking te komen voor het keurmerk. Per aanvrager is een bedrag van 35.000 euro beschikbaar.

Het keurmerk is een initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC). Het NPC is een publiek-private samenwerking die tot doel heeft om die vormen van criminaliteit aan te pakken waarvan het bedrijfsleven slachtoffer wordt. Het platform maakt zich op voor een verdere professionalisering van de publiek-private samenwerking. In het NPC zijn overheid en bedrijfsleven vertegenwoordigd. De minister van Justitie, de heer Korthals, is voorzitter van het NPC, de voorzitter van VNO-NCW, de heer J.H. Schraven is vice-voorzitter.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@minjus.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 10-04-2002