Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 10-04-2002
Berichten van woensdag

Martin Panman 0651611628

Aanvulling op persbericht dodelijk ongeval Holsloot

HOLSLOOT- Over de toedracht van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan. Uit de eerste resultaten blijkt dat de bestuurder van de Duitse auto vermoedelijk bij de overgang van de enkelbaansweg naar de vierbaansweg de verkeerde rijbaan heeft gekozen. De 80 jarige bestuurder uit Neuenhause kwam om het leven. Hij zat alleen in de auto. In het taxibusje zaten vijf personen. De 59 jarige chauffeur is met de trauma helikopter ernstig gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Een echtpaar uit Emmen van respectievelijk 50 en 51 jaar. De 50 jarige vrouw is in het ziekenhuis in Zwolle overleden. Haar man is ernstig gewond met de trauma heli overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen en is later naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Verder zaten in het busje de vader en moeder van het echtpaar (v.d. zoon). De een 80 jarige man uit Emmen is ter plaatse overleden en zijn vrouw ernstig gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Inbraak in bedrijfsauto

HOOGHALEN- In Hooghalen is vannacht ingebroken in een bedrijfsauto die op een parkeerplaats aan de Laaghalerstraat stond. Door de rubbers van een ruit kapot te snijden kon men in de auto komen. Er is elektrisch gereedschap gestolen ter waarde van bijna 3000 euro. De 36 jarige eigenaar deed aangifte.

In Hooghalen hebben zijn nog twee busjes opengebroken.

Het valt op dat de laatste tijd meerdere bedrijfsautos worden opengebroken en dat en veel goederen uitgehaald worden. Het is zinvol bedrijfsautos waarin veel waardevolle spullen liggen in een garage te stallen, of te voorzien van een beveiliging of geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Inbraak woning

KLEINDIJK- In Kleindijk is vannacht ingebroken in een woning aan de Melkweg. Een deur is opengebroken en er is wat kleingeld gestolen. De 52 jarige bewoner deed aangifte.

Hennepkwekerij opgerold

COEVORDEN- Vanmorgen is een hennepkwekerij aan de P.Breughelstraat ontmanteld. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan, die professioneel was ingericht. Er stonden o.a. 112 hennepplantjes, 6 assimilatielampen en een koolstoffilter. Deze spullen zijn in beslaggenomen. Onderzoek wees uit, dat het elektra buiten de meter om werd gebruikt. De bewoner, een 20 jarige inwoner uit Coevorden, krijgt een proces-verbaal.