Gemeente Den Haag

2002-04-10: Conferentie over cultuurverschillen en geestelijke gezondheidszorg

De gemeente Den Haag organiseert in samenwerking met de Stichting voor Ondersteuning van de Gezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening (STIOM) de conferentie "Werken aan Grenzen". De ondertitel is "Verschillen in cultuur en Zorg voor geestelijke gezondheid". De conferentie vindt plaats in Dialoogcentrum/Moskee "Noeroel Islam" aan de Scheepersstraat 188 in Den Haag op donderdag 11 april a.s. van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Dr. Harry Nijhuis, hoofd van het gemeentelijk Bureau Public Health, houdt een inleiding, waarin hij aangeeft welke projecten de STIOM momenteel onder handen heeft. Vervolgens zal prof. dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, een uiteenzetting geven over de multiculturele samenleving, gezien in het licht van de geestelijke gezondheidszorg voor allochtonen.

Tijdens de conferentie wordt een tweetal praktijksituaties gepresenteerd, één door een huisarts en de andere door een welzijnswerker. Het gaat om ingewikkelde situaties, waarbij de geestelijke gezondheid in het geding is en die niet met een eenvoudig consult zijn op te lossen. Deze situaties vormen vervolgens het uitgangspunt voor een forumdiscussie, die moet leiden tot heldere adviezen aan overheid, zorgverzekeraars en werkers in het veld. De slotconclusies zullen worden geformuleerd door wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie.

Voor de conferentie zijn Haagse behalve huisartsen en andere gezondheidswerkers uitgenodigd ook vertegenwoordigers van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg

Parnassia en van welzijnsorganisaties. Daarnaast behoren vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van zorgverzekeraars, onderzoeksinstituten en andere betrokkenen bij bestuur en gezondheidszorg tot de deelnemers.

last update: 10 april 2002 ;pag.: 11992; auteur: 10;cat.: 17 Uw