Ingezonden persbericht

TeleRelay lanceert Email Firewall dienst

TeleRelay biedt nieuwe dienst aan die bedrijven toelaat een interne 'email policy' toe te passen en hun email systemen te beschermen tegen virussen en email attacks.

Hilversum, 11 April 2002 - TeleRelay nv, ICT specialist in het domein van elektronische communicatie en samenwerking, maakte vandaag de lancering van 'TR Mail Guard' bekend, een email firewall dienst voor KMO's evenals voor grote bedrijven. TR Mail Guard is een 'online' dienst die alle emails scant die het bedrijfsnetwerk binnen komen en verlaten. Op die manier biedt TR Mail Guard de mogelijkheid verminderde productiviteit en overbelasting van het netwerk ingevolge onproductieve email (bv. spam, kettingbrieven, jokes, executables, spelletjes, etc.) tegen te gaan. Daarnaast biedt TR Mail Guard eveneens bescherming tegen email attacks en virussen die via email het netwerk binnendringen.

Uit een recente studie van het onderzoeksbureau Gartner, blijkt dat onproductieve emails tot 30% van de tijd in beslag nemen die werknemers besteden aan het lezen en versturen van email. De studie concludeerde dat controle op email met roddels, jokes en soortgelijke inhoud tot aanzienlijke verbetering van de productiviteit zou leiden. Het 'ILOVEYOU' virus infecteerde in minder dan 24 uur wereldwijd ongeveer 47 milioen PC's. De Londense verzekeringsmaatschappij Lloyd's schat dat de materiele schade en de kost van productiviteitverlies te wijten aan de 'Love Bug' meer dan ¤ 17 miljard bedraagt. "Slechts een paar voorbeelden van de minder goede kanten van email." Zegt Luc Dierckx, CEO van TeleRelay. "De voordelen van email als professioneel communicatiemiddel zijn onmiskenbaar. Het misbruik van dit medium is echter sterk toegenomen de laatste jaren.

Door de stroom van emailberichten beter te gaan controleren, kunnen bedrijven de productiviteit van hun werknemers verhogen en kosten vermijden." TR Mail Guard is een "all-in" email security dienst die emails controleert op ongepaste inhoud, confidentialiteit, bestands types, virussen en spam. Alle controles en acties kunnen door de klant worden gedefinieerd en beheerd -zelfs op individueel niveau - via een gebruiksvriendelijke webpagina. Bovendien verstuurt TR Mail Guard bij elke actie een notificatie naar zowel bestemmeling als verzender en kunnen er "legal disclaimers" worden toegevoegd aan elk uitgaand bericht. TR Mail Guard opereert hierbij als een email 'switch' tussen het bedrijfsnetwerk en het Internet. Zowel email die het netwerk binnenkomt, als email die het netwerk verlaat wordt gescreend.

EINDE

Omtrent TeleRelay

TeleRelay specialiseert zich in het aanbieden van messaging, groupware en intranet oplossingen. Als europees ICT-specialist richt TeleRelay zich voornamelijk op ondernemingen, ASP's, portaalsites, webbouwers en Communication Service Providers ('CSP's'), zoals telecom bedrijven, carriers en ISP's. TeleRelay levert oplossingen op het gebied van e-mail, e-mail security, emaildistributie, groupware, mobile messaging, unified messaging en intranet. Naar wens van de klant vult TeleRelay de gekozen oplossing in, gaande van analyse, ontwerp en implementatie, tot het volledig beheer, hetzij bij de klant, hetzij vanuit TeleRelay datacentra. De onderneming verkoopt haar oplossingen zowel direct als via strategische partners.

Journalisten
Voor meer informatie, TeleRelay, Stephan Biesbroeck, Cockerillkaai 18, 2000 Antwerpen, tel: +32 (0)70 22 22 58, fax: +32 (0)70 23 36 98, mail : stephan.biesbroeck@telerelay.com. Surfen kan naar www.telerelay.com.