CNV BEDRIJVENBOND

CNV Voeding: Werknemers Niemeijer krijgen forse loonsverhoging

CNV sluit principeakkoord voor nieuwe cao

Voor de werknemers bij tabaksfabrikant Niemeijer in Groningen is zojuist een principeakkoord voor de nieuwe cao gesloten. De 550 werknemers krijgen per 1 april 2002 een loonsverhoging van 3 procent en per 1 oktober nog eens 1 procent. Daarnaast is er nog een resultaatafhankelijke uitkering van 1 procent afgesproken. De nieuwe cao heeft een looptijd van 12 maanden.

Harm Roeten, onderhandelaar voor CNV Voeding: 'Deze resultaatafhankelijke uitkering wordt hoofdelijk verdeeld, dus iedereen krijgt 400 euro. Een combinatie dus van centen en procenten. Hiermee gaan de mensen in de lage loonschalen er veel meer op vooruit.'

Verder is er voor de werknemers een nieuwe seniorenregeling afgesproken. Vanaf de leeftijd van 60 jaar kunnen werknemers per maand 16 uren extra verlof krijgen, als ze 3 procent van hun totale salaris inleveren.
Voorts heeft de nieuwe cao goede afspraken over de wet Poortwachter en er komt een onafhankelijke werkdrukdiagnose. Werknemer die last hebben van stress krijgen de keuze uit onafhankelijke bedrijven om de werkdruk binnen hun functie te laten toetsen. Niemeijer betaalt hiervoor de rekening.

Nadere inlichtingen:
Harm Roeten, onderhandelaar voor CNV Voeding: 06 - 5160 2044 (mobiel);
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 030 - 6348 242 (kantoor).

Houten, 11 april 2002

11 apr 02 12:31