Ingezonden persbericht

Persbericht

Siebel selecteert BMC Software als voorkeursleverancier voor systeembeheeroplossingen

Ondernemingen gaan gezamenlijk de klanttevredenheid en de inzet van Siebel eBusiness Applications verbeteren

AMSTERDAM -- 11 april 2002 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, heeft het bestaande partnership met Siebel Systems, 's werelds leidende aanbieder van eBusiness applicatiesoftware, uitgebreid. BMC Software is hierdoor de voorkeursleverancier voor systeembeheeroplossing geworden van Siebel Systems.
Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks eBusiness applicatiesoftware. Hiermee is het mogelijk om multichannel sales-, marketing- en klantenservicesystemen in te zetten via het web, in call centers en op locatie op basis van resellerkanalen en retail- en dealernetwerken. BMC Software's beheeroplossingen bieden gebruikers een brede reeks functies voor het beheren van prestaties, het optimaliseren van service levels, het versnellen van de inzetbaarheid en het benutten van de mogelijkheden van Siebel eBusiness Applications. BMC Software's expertise en de inzet van beheeroplossingen voor netwerken en mainframes bij verschillende Siebel Systems-klanten stelt BMC Software in een unieke positie. De onderneming kan als enige een volledig schaalbare, eenvoudig te installeren, complete beheeroplossing leveren voor Siebel eBusiness Applications en de onderliggende infrastructuur.
"We hebben BMC gekozen als onze voorkeursleverancier voor systeembeheeroplossingen wegens BMC's uitgebreide en schaalbare beheeroplossingen voor Siebel eBusiness Applications en het succes van BMC bij het voldoen aan de beheereisen van onze gezamenlijke klanten", aldus Bernard Pech, Chief Technology Officer bij Siebel Systems. "Klanten kunnen profiteren van de effectieve ondersteuning van Siebel eBusiness Applications door BMC's beproefde beheeroplossingen. Siebel Systems zal gedurende komend jaar BMC's oplossingen implementeren voor het beheer van onze IT-omgeving." "Deze erkenning door Siebel Systems onderstreept de kracht van BMC's oplossingen voor bedrijfsbeheer", aldus Ronald de Jonge, Managing Director bij BMC Software. "Onze bestaande klanten zetten BMC-oplossingen in om er zeker van te zijn dat alle componenten van hun onderneming onder controle zijn en optimaal presteren. We zijn tevreden met dit partnership met Siebel Systems en de mogelijkheden die het biedt om onze oplossingen te leveren aan een omvangrijker klantenkring."
Naast de selectie als voorkeursleverancier zijn verschillende oplossingen van BMC Software succesvol geïntegreerd met Siebel eBusiness Applications versie 7 en gevalideerd door Siebel Systems. Het gaat om BMC Software's Database Administration for DB2â"¢ Solution - waaronder CHANGE MANAGER for DB2® en CATALOG MANAGER for DB2®-componenten - en de APPTUNEâ"¢ for DB2-component van de Application Performance for DB2â"¢ Solution. Deze oplossingen zijn eveneens geselecteerd voor gebruik in Siebel Systems' ontwikkelingslaboratoria ter verhoging van de productiviteit van database administrators (DBAs) die werken met Siebel eBusiness Applications versie 7 voor DB2 / 390. Het Siebel Validation Program hanteert strenge technische eisen voor de evaluatie van onafhankelijke oplossingen voor Siebel eBusiness Applications. Integraties die voldoen aan de rigoureuze standaards binnen Siebel Systems' testcriteria worden gevalideerd en gedocumenteerd in het Siebel Alliance Program.
"Door de productiviteitswinst die BMC's producten voor DB2 UDB voor de zOS en OS 390 besturingssystemen opleveren kunnen onze Siebel Systems mainframe ontwikkelaars en DBAs de introductietijd van Siebel eBusiness Applications op het zSeries-platform verkorten. Onze productieklanten zullen eveneens dergelijke voordelen realiseren door de inzet van deze BMC tools", aldus Ken Llacera, director of Platform Technologies bij Siebel Systems. De Global Service professionals en Technical Account Managers van Siebel Systems zullen worden getraind voor de BMC Software beheeroplossingen, om klanten te kunnen helpen bij de optimalisatie van service levels voor Siebel eBusiness Applications. Daarnaast bieden beide ondernemingen klanten de mogelijkheid om BMC Software-oplossingen te downloaden en uitproberen via de websites van Siebel Systems en BMC Software.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. Op basis van haar Assuring Business Availability®-concept biedt BMC Software kostenbeheersing van infrastructuurbeheer, concurrentievoordeel en marktdifferentiatie via service management. Tevens biedt BMC Software groei van de bedrijfswaarde, door middel van haar oplossingen voor bedrijfsoptimalisatie. BMC Software is één van de S&P 500-bedrijven, realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard en heeft wereldwijd vestigingen. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other products or company names are used for identification purposes only, and may be trademarks of their respective owners.