Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-04-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.31 uur) Donderdag 11 april 2002

Geleen, winkeldiefstal:
Een 22 jarige inwoonster van Geleen is woensdagmiddag 10 april 2002 door de politie aangehouden nadat zij door personeel van een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Geleen op heterdaad betrapt was bij het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoonster van Geleen ontvreemdde een broek en twee T-shirts met een waarde van 44.50 euro. Deze had zij in haar tas gestopt en niet afgerekend aan de kassa. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm van de beveiligingspoortjes inwerking en bleek de diefstal. De politie maakte aan het bureau proces-verbaal op tegen de inwoonster van Geleen. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Ook een 37 jarige inwoner van Munstergeleen werd woensdagmiddag 10 april 2002 bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde uit een supermarkt aan de Leyenbroekerweg te Sittard een pakje sigaretten maar werd aan de ingang van de supermarkt door personeel ter verantwoording geroepen. De politie maakte tegen hem proces-verbaal op. In het kader van snelrecht werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, winkelinbraak:
Vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Industriestraat te Sittard. In de nachtelijke uren werd een etalageruit van 2.10 bij 2.50 m van de winkel ingegooid en werd er uit de etalage een badmeubel weggenomen. Door het vallen van glasscherven werden in de etalage diverse uitgestalde goederen beschadigd. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.