Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-04-2002
Politieberichten van 11/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: fietser op Rijksweg
Donderdag omstreeks 02.30 uur werd op de Rijksweg A32 een fietser aangetroffen. De man, een 53-jarige inwoner van Amsterdam, fietste in de richting Wolvega. Hij was volgens zijn zeggen op weg naar Amsterdam en had ergens een fietspad gemist. De man kreeg een bekeuring voor het fietsen op een autoweg. De man vervolgens het fietspad gewezen waarna hij vrolijk verder fietste richting Amsterdam.

Harlingen: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Kimswerderweg. Een rolluik van het magazijn werd vernield. Waarschijnlijk is dit gebeurd met behulp van een auto. Uit het magazijn zijn vermoedelijk een aantal kratten met frisdrank weggenomen. Een medewerker van de supermarkt zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Buitenpost: inbraak
Afgelopen nacht tussen 03.30 en 07.00 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Een kluisje werd van de muur getrokken. Uit de kluis werd het geld, een paar duizend euro, weggenomen. De braakschade bedroeg ongeveer 600 euro. Een medewerkster van de horecagelegenheid, een 27-jarige inwoonster van Kollumerzwaag, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Akkersplein. Het portierslot aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. Een 23-jarige inwoonster van Heerenveen heeft aangifte gedaan.

Goutum: lastige man
Donderdag omstreeks 11.30 uur kwam er een melding binnen dat op het parkeerterrein van Mc Donalds aan de Bredyk in een auto een vrouw tegen haar wil werd vastgehouden en dat er gevochten zou worden. Dit was gezien door getuigen, die daarop de politie hadden gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam, begon de vrouw, een 23-jarige inwoonster van Utrecht, te schreeuwen, dat zij was mishandeld en dat de man haar niet wilde laten gaan. De man, een 37-jarige inwoner van Bilthoven, werd hierop aangehouden. Beide personen hadden verdovende middelen gebruikt. In hun kleding werden nog enkele grammen heroïne en cocaïne aangetroffen. Deze verdovende middelen werden in beslag. De man werd overgebracht naar het bureau. Hij ontkende de vrouw te hebben mishandeld en tegen haar wil te hebben vastgehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272