WERKENRODE

Cruijff en Neeskens betrekken gehandicapten bij Sportief Tour

4)
Maandag 15 april a.s. start de Sportief Tour 2002. Een unieke Tour door Nederland war jongeren met en zonder handicap sporten met en tegen complete selecties van 10 eredivisievoetbalclubs. Op 10 locaties in Nederland nemen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende sporten. De tour is een initiatief van Werkenrode uit Groesbeek, de Johan Cruyff Welfare Foundation (JCWF) en Stichting de NEES.
Woensdag 16 oktober a.s. sluit de Sportief Tour af met een grote finale dag op Werkenrode waaraan de selectie van NEC deelneemt. De dag eindigt 's avonds met een concert van de Friese topformatie De KAST.

Verschillende sporten
De aftrap van de Sportief Tour vindt plaats op maandag 15 april a.s. bij Heliomare in Wijk aan Zee. De volledige selectie van AZ zal hierbij aanwezig zijn. Behalve rolstoelbasketbal, rolstoelhockey, veldvoetbal (bij slecht weer zaalvoetbal) is ook boccia (een aangepaste vorm van jeu des boules) een van de sporten die tijdens de middag aan bod komen.
Dor middel van een schietkanon kunnen deelnemers aan de sportieve middag de snelheid van een geschoten bal meten. De 10 dagwinnaars van het schietkanon komen op 16 oktober uit in de landelijke finale op Werkenrode en strijden om het hardste schot van Nederland.

Deelnemende Betaald Voetbal Organisaties (BVO)
15 april AZ bij Heliomare in Wijk aan Zee
15 mei Roda JC bij de Mondriaan Zorggroep in Heerlen 17 mei De Graafschap bij Fatima te Nieuw Wehl (Graaafschap/Achterhoek)
23 mei FC Twente op het Roessingh in Enschede 16 oktober NEC op Werkenrode in Groesbeek (bij Nijmegen)

Voor onderstaande vijf deelnemende clubs is op dit moment overleg waar deze vijf sportieve middagen plaatsvinden:
8 mei NAC in Breda
10 mei Vitesse in Arnhem
15 mei FC Utrecht in Utrecht
16 mei Feijenoord in Rotterdam
RKC in Utrecht

Doel
Voorop staat het plezier van het sporten en het effect daarvan op de gezondheid. Door de Sportief Tour vindt integratie plaats: mensen met en zonder handicap ontmoeten elkaar op deze middagen. Deze ontmoetingen vinden plaats binnen 10 deelnemende zorginstellingen.

Deelname
Jongeren kunnen zich aanmelden door het aanvragen van een aanmeldingsfolder. Deze folder kan opgevraagd worden op telefoonnummer: (024) 399 71 23.


----------------------------------einde
persbericht------------------------

noot voor de pers:
informatie over de Sportief Tour kunt u krijgen bij Stefan Rutgers, telefoon: 06. 53 53 40 54

Adres Heliomare:
Relweg 51
1949 EC Wijk aan Zee
aanvang Sportief Tour: 12.45 uur


06 apr 02 12:22