Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Aftrap onderhandelingen ICK-CAO

Op maandag 15 april jl. hebben wij de eerste onderhandelingsronde gehad voor de nieuwe ICK-CAO 2002/2003. Op de agenda stond de toelichting en eerst reactie op de wederzijdse voorstellen. Onze eigen voorstellen en die van werkgevers kent u. Daarom zullen wij hier met name ingaan op de eerste inhoudelijke reacties op elkaars voorstellen.

Looptijd
Beide partijen willen een looptijd van 1 jaar, dus dat wordt geen probleem.

Loon
Werkgevers stellen 1,5 % resultaatafhankelijke beloning voor. Dat is voor ons een probleem. Niet alleen omdat het percentage te laag is, maar vooral omdat resultaatafhankelijk belonen wat ons betreft iets is, waar wij goed mee moeten uitkijken. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat u loon moet inleveren iedere keer als uw bedrijf even wat minder draait. Uw werkgevers bezweren ons dat dat niet het geval zou zijn, maar wij denken dat dit soort nieuwe beloningsvormen alleen op een zorgvuldige wijze succesvol kunnen worden ingevoerd. Dat kan niet van de ene dag op morgen. In het kader van deze CAO-onderhandelingen willen wij daarom gewoon praten over collectieve loonsverhogingen en verwachten wij in die zin een nader bod van werkgevers.

Via achterdeur invloed op reïntegratie van arbeidsongeschikte werknemers
Uw werkgevers hebben in het kader van de nieuwe wetgeving op dit punt klaarblijkelijk al een mantelovereenkomst gesloten met een reïntegratiebedrijf (KliQ). Deze mantelovereenkomst zal op bedrijfsniveau worden aangeboden aan Oren en directies, die hierover een beslissing moeten nemen. Op basis van de nieuwe wetgeving moeten werknemers en werkgevers namelijk gezamelijk een opdracht geven aan een bedrijf om zich bezig te gaan houden met de reïntegratie van hun arbeidsongeschikte werknemers.

Als Dienstenbond CNV hadden wij graag aan de centrale overlegtafel van de ICK-CAO hierover afspraken gemaakt. Wij denken dat dit een mooie kans zou zijn geweest om het sociale gezicht van de ICK-sector nader vorm te geven. Uw werkgevers willen daar echter niet aan. In reactie op de dadendrang van uw werkgevers op dit punt zullen wij nu het volgende doen. Wij gaan de mantelovereenkomst toetsen aan ons beleid. Als de mantelovereenkomst daar niet aan voldoet kunnen wij aan onze OR-leden bijvoorbeeld adviseren om niet met KliQ in zee te gaan. Op deze wijze komen wij via een achterdeur alsnog op voor uw belangen. U hoort dus nog van ons.

AVV
Een ander heikel punt betreft natuurlijk nog steeds de algemeen verbindendverklaring (avv) van de ICK-CAO. Wij hebben afgesproken dat een commissie bestaande uit de Dienstenbond CNV en vertegenwoordigers van werkgevers zal uitzoeken of dit juridisch mogelijk is. Uw werkgevers hechten er daarbij sterk aan dat de huidige CAO-structuur
-met het bedrijfsoverleg- gehandhaafd blijft. Wij vinden het echter van belang dat ook onderzocht wordt of en zo ja hoe een avv mogelijk is als de structuur van de ICK-CAO wel wordt aangepast. Pensioenen Uw werkgevers hebben aangegeven nog terug te zullen komen op de premieverdeling tussen werkgever en werknemers. Die discussie wordt later voortgezet.

Positie Uitzendkrachten
Uw werkgevers hebben aangegeven dat zij geen afspraken met ons willen maken over de gelijke beloning voor uitzendkrachten. Dit is een punt dat voor ons zwaar weegt. Naar onze mening moet gelijk werk gelijk betaald worden. Wij vragen ons daarnaast af of dit standpunt van werkgevers praktisch uitvoerbaar is. Zo ja, dan zullen dit standpunt van werkgevers zorgvuldig meewegen bij onze uiteindelijke beoordeling van het resultaat van deze onderhandelingen.

Vakbondsfaciliteiten
Hiermee is het niet overal al te best gesteld. Artikel 3 van cluster 18 van de ICK-CAO (over vakbondsfaciliteiten) moet anders geformuleerd. Hiervoor zullen wij een voorstel doen. Op ons voorstel van vakbondsprofilering via het Intranet van bedrijven hebben wij nog geen reactie gehad.

Mening Dienstenbond CNV
Uw loon, uw pensioenen en de AVV van de ICK-CAO zijn voor ons in deze onderhandelingen de belangrijkste punten. Hierop zal door uw werkgevers nog zeker bewogen moeten worden.

De volgende onderhandelingsronde is 22 april as. Wij zijn benieuwd!

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Maurice Limmen. Telefoon: (023) 565 10 52. Email: e.langeweg@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 17 april 2002.