NMBS

11/03/02

Trein biedt alternatief voor verwachte files in Haacht

Vanaf 2 mei zullen wegenwerken in Kampenhout-Sas problemen opleveren voor wie met de auto vanuit deze regio naar Brussel pendelt. Daarom breidt de NMBS vanaf 15 april het treinaanbod uit in Haacht. Op weekdagen kunnen pendelaars tijdens de ochtendspits op een van de drie treinen stappen die rechtstreeks naar Brussel sporen. Ze stoppen om 6.42-, 7.17- en om 8.01 uur in Haacht en bereiken Brussel-Noord 25 later. Vervolgens gaat de rit verder naar Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

Daarnaast staat het huidige treinaanbod ter beschikking: de lokale trein Leuven - Mechelen die reizigers uit Haacht de mogelijkheid biedt om via Mechelen de hoofdstad te bereiken.

Tijdens de avondpiek vertrekt vanaf 15 april een piekuurtrein vanuit Brussel rechtstreeks naar Haacht. Pendelaars kunnen ook vanuit Brussel naar Haacht sporen via Mechelen. Naast de lokale trein Mechelen - Leuven die in Haacht stopt, laat vanaf 15 april de piekuurtrein Mechelen - Leuven van 17.08 uur eveneens reizigers in Haacht uitstappen.

© 2001 NMBS