Ingezonden persbericht



PERSBERICHT WEEK 16

TUMULT organiseert op maandag 15 april:

MANHATTAN

AAN DE GRACHT?
50.000 woningen extra voor Utrecht

Op 15 april aanstaande behandelt de Tweede Kamer de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. De Vijfde Nota plant de komende dertig jaar 50.000 woningen extra in het stadsgewest Utrecht. Tijdens het TUMULTdebat over de vraag hoe deze verstedelijking vormgegeven kan worden zal Staf Depla, lid Tweede kamer PvdA, kort weergeven welke conclusies eerder die dag in de Tweede Kamer over getrokken zijn. Het debat wordt gehouden in de Lutherse kerk in de Hamburgerstraat.

Onder leiding van Patrick van Mil, adjunct-directeur Nederlands Architectuurinstituut, gaan Guus van der Hoef, planoloog en bestuurslid De Nieuwe Kaart van Nederland, Marie-Louise van Kleef, wethouder Ruimtelijke Ordening Gemeente Utrecht, en Oedzge Atzema, hoogleraar economische geografie Universiteit Utrecht, in discussie.

In samenwerking met Architectuurcentrum Aorta, mede mogelijk gemaakt door de Partij van de Arbeid. Van 24-28 juni houdt Architectuurcentrum Aorta een workshop met het thema: 50.000 woningen extra voor de stad Utrecht

Het debat vindt plaats in de kerk aan de Hamburgerstraat 9 te Utrecht. Aanvang 20.00 uur, Entree Eu 3,50 /CJP & U-Pas EU2. Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.