Gemeente Zwolle

Inloopbijeenkomst fietspad Oldeneelallee Datum uitgave: 12-04-2002
Onderwerp :Verkeer en vervoer
Op maandag 15 april vindt er van 16.00 tot 20.00 uur, in wijkcentrum "de Pol", een inloopbijeenkomst plaats over de plannen van de gemeente om een fietspad aan te leggen langs de Oldeneelallee.

De gemeente Zwolle is van plan om aan de zuidzijde van de Oldeneelallee, op het gedeelte tussen de Nieuwe Deventerweg en het Gerenpad, een fietspad aan te leggen.
Met de aanleg van dit fietspad kan de ontbrekende schakel in de hoofdfietsroute van Zwolle, namelijk die tussen Zwolle Zuid en bedrijventerrein de Marslanden, worden opgevuld.
Zwolle ? een echte fietsstad ? werkt al jaren aan een verbetering van het fietsroutenetwerk. In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan is dit beleid uitgewerkt. Hierin is ook opgenomen dat er in het hoofdfietsnetwerk een schakel tussen Zwolle Zuid en de Marslanden ontbreekt. Dit fietspad kon tot op heden wegens ruimtegebrek niet worden gerealiseerd. Dankzij de aanleg van de Wijheseweg is hierin verandering gekomen. De functie van de Oldeneelallee is namelijk sinds de komst van de Wijheseweg veranderd. Er is geen sprake meer van doorgaand verkeer op de Oldeneelallee. De rijbaan kan daarom worden versmald (van 2x2 naar 2x1 rijstrook) waardoor er ruimte ontstaat voor de aanleg van een fietspad.

Inloopbijeenkomst
Voor mensen die meer willen weten over deze plannen is er op maandag 15 april, van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats in Wijkcentrum "de Pol" (Gelijkheid 1 in Zwolle Zuid). Tijdens deze bijeenkomst zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig die de plannen kunnen toelichten en eventuele vragen kunnen beantwoorden.

Bron: Communicatie
Datum van 12-04-2002 tot 16-04-2002