Ingezonden persbericht


Amsterdam, 15 april 2002

TORNADO INSIDER WEER IN DE LUCHT


Organisatie maakt doorstart met nieuwe investeerders
Tornado Insider Media B.V. maakt een doorstart met Tornado Insider, het eerste mediabedrijf dat ondersteunende diensten levert aan pan-Europese high tech ondernemers en investeerders. De bedrijfsvoering is weer opgestart en de organisatie zal opnieuw opereren vanuit Amsterdam, de plaats waar het eerder ook al gehuisvest was.
"Wij zijn zeer ingenomen met de doorstart van het bedrijf in zo'n kort tijdsbestek", aldus Jeroen Mol, Voorzitter van Tornado Insider. "Ron Groen, onze CEO, heeft zeer hard gewerkt om dit te realiseren en wij zijn bijzonder verheugd dat Ron en zijn team in staat worden gesteld om hun werkzaamheden voort te zetten en opnieuw de kwalitatief hoogwaardige producten kunnen gaan leveren die onze klanten zo waarderen."
Na voor het eerst winst te hebben gemaakt in het vierde kwartaal van 2001 mislukten pogingen om extra financiële middelen te verkrijgen en moest Tornado Insider in februari 2002 het faillissement aanvragen. De doorstart wordt gefinancierd door een groep privé-investeerders die geleid wordt door de heer Harry Westbroek, in samenwerking met Augmentics, een business management consultancy en investeringsmaatschappij, GorillaPark, Europa's grootste private business accelerator, en Trailblazer Ventures, een in Nederland gevestigde privé-investeringsmaatschappij. Het bedrijf zal alle vroegere activiteiten voortzetten, waaronder de publicatie van het magazine, de website en onderzoeksactiviteiten, en het organiseren van netwerkbijeenkomsten en conferenties. 15 personeelsledenleden van het vroegere team keren terug.

De doorstartplannen voorzien in de eerste publicatie van Tornado Insider Magazine in mei 2002, die gevolgd zal worden door een juli/augustusnummer met de 'Tornado 100', de meestbelovende technologiebedrijven in Europa. Vanaf september wordt het magazine weer maandelijks gepubliceerd. Het bedrijf zal ook weer een start maken met zijn meest succesvolle research product, 'Deals in Europe', een wekelijks overzicht van investeringsnieuws Insider is voornemens om te starten met 'Exits Europe', een overzicht van IPO's, fusie- en acquisitie-activiteiten binnen Europa.

Ook zal Tornado Insider doorgaan met het organiseren van de jaarlijkse Pan-Europese UpStart Europe conferentie, een bijeenkomst voor high tech ondernemers, in juni 2002 in Nederland. Deze conferentie zal gevolgd worden door de succesvolle Science2Market road tour in de herfst die zal besluiten met een tweedaags evenement in Londen.

TORNADO INSIDER

Tornado Insider werd eind 1998 opgericht, het eerste mediabedrijf dat ondersteuning bood aan de nieuwe pan-Europese technologie industrie, door ondernemers, investeerders, service providers en andere participanten te voorzien van alle relevante informatie, nodig om met succes te kunnen opereren in Europa's high tech economie. Door een platform te bieden aan alle relevante spelers binnen de industriële en geografische grenzen en door middel van een uitgebreide mix van nieuws, analyses, onderzoek, video en conferenties speelt Tornado Insider een vitale rol wanneer het gaat om het helpen van Europa's ondernemers en investeerders bij het ontwikkelen van grote bedrijven.

www.tornado-insider.com


---

---

---

---
Noot voor de redactie (