Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 15 april 2002

Personeelsnet vergelijkt programma's politieke partijen op P&O-inhoud

Wat willen de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 mei met het P&O-vak? De internetsite Personeelsnet (www.personeelsnet.nl) vergelijkt de programma's van de politieke partijen op alle zaken die het HRM-vakgebied raken.

In een zesdelige serie komen de belangrijkste politieke partijen aan bod. Personeelsnet neemt de komende weken steeds twee partijprogramma's op de korrel om het P&O-gehalte na te gaan van de verschillende partijen. In de eerste aflevering worden de plannen doorgelicht van de twee nieuwkomers Leefbaar Nederland en de Lijst Pim Fortuyn. Zo beschrijft Leefbaar Nederland in een wel heel beknopt programma dat de mensen zelf hun werk en werkomstandigheden moeten bepalen.

In het programma van de Lijst Pim Fortuyn wordt het omstreden WAO-standpunt toegelicht, dat door enkele andere partijen als a-sociaal wordt aangemerkt. Het partijprogramma maakt duidelijk dat de WAO gereserveerd wordt voor mensen met beroepsgerelateerde ziekten. Voor alle andere oorzaken moeten mensen zelf een verzekering afsluiten om te voorkomen dat men in de bijstand komt. De premie daarvoor kan volgens de partij betaald worden uit de koopkrachtverbetering door de verlaging van de WAO-premie.

Personeelsnet biedt managers en P&O'ers praktische informatie, tools en services over het brede terrein van human resources en personeelszaken: van werving en selectie, arbeidsvoorwaarden, scholing tot en met arbeidsrecht en arbeidsomstandigheden.



Ingezonden persbericht