Versatel Telecom International NV

Van Wijnen Groep N.V. sluit contract met Versatel voor de koppeling van 21 vestigingen middels een MPLS IP-VPN oplossing

Amsterdam, 15 april 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een vierjarig contract heeft gesloten voor de levering van datacommunicatie diensten aan Van Wijnen Groep N.V., een bouw- en projectontwikkelingsconcern met kantoren verspreid over heel Nederland. In totaal zullen 21 locaties gekoppeld worden tot een Virtual Private Network (VPN) gebruikmakend van Versatel's breedbandige glasvezelnetwerk. De hoofdvestiging van Van Wijnen Groep is gevestigd in Baarn en deze vestiging zal naast de datadiensten ook centraal diensten als Internet toegang, Remote Access voor telewerkers en ISDN-30 voor spraakverkeer afnemen. Het contract vertegenwoordigt een totaalwaarde van EUR 1,6 miljoen.

Rinke Nijdam, IT Manager Van Wijnen Groep, lichtte zijn keuze als volgt toe: "Als een van de grootste bouw- en projectontwikkelingsconcerns in Nederland is bij ons de behoefte ontstaan aan een flexibele en bovenal betrouwbare oplossing voor afwikkeling van ons dataverkeer tussen alle vestigingen. Na een uitgebreide marktverkenning bleek al snel dat Versatel voor ons de beste oplossing kon bieden. Versatel heeft een kwalitatief hoogwaardig netwerk en bleek bovenal een flexibele, deskundige en prettige gesprekspartner."

Attila Gültuna, Managing Director Versatel Nederland, verklaarde: "Van Wijnen Groep behoort met de keuze voor Versatel's MPLS IP-VPN dienst in een klap tot de voorhoede van organisaties met hoogwaardige bedrijfsnetwerken op de Nederlandse zakelijk markt. We zijn uiteraard erg tevreden over hun keuze en zien uit naar een prettige samenwerking. Zeker ook gezien het feit dat Van Wijnen Groep hiernaast de intentie heeft uitgesproken om te onderzoeken of de nevenvestigingen naast de datadiensten in de toekomst ook van de spraakdiensten van Versatel gebruik zullen gaan maken."

IP-VPN diensten zijn uitermate geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen die flexibel met elkaar verbonden moeten zijn. Met IP-VPN diensten kunnen diverse klantnetwerken efficiënt en transparant met elkaar verbonden worden en flexibel opgewaardeerd worden. Versatel levert en beheert het complete netwerk, inclusief de apparatuur op locatie en voorziet in een uitgebreide eindgebruikersrapportage. IP-VPN diensten zijn schaalbaar en flexibel, wat betekent dat het netwerk zeer snel opgewaardeerd kan worden tot hogere snelheden en dat snel nieuwe vestigingen eenvoudig kunnen worden toegevoegd.


- EINDE -

Versatel Nederland BV is een dochteronderneming van Versatel Telecom International N.V. (Euronext & Nasdaq: VRSA). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatie aanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijke klanten en 1.382 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext beurs in Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000 en het Registration Statement on Form F-4 zoals gedeponeerd bij de SEC op 12 oktober 2001.)