Ingezonden persbericht


Ubizen tekent distributieovereenkomst met GE Access om beveiliging voor webservers te bieden

GE Access-resellers verkopen Ubizen DMZ/Shield op Sun-systemen

Mijdrecht, 15 april 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, heeft een samenwerkingsverband gesloten met GE Access, technisch distributeur van complexe computerproducten, -diensten en -oplossingen. GE Access gaat Ubizen DMZ/Shield, dat webservers beschermt tegen aanvallen op applicatieniveau, wederverkopen.

Ubizen en Sun Microsystems hebben een appliance ontwikkeld door Ubizen DMZ/Shield met SunFire-hardware van Sun Microsystems te combineren. Deze appliance wordt verkocht via resellers van GE Access. Ubizen en Sun leveren al geruime tijd gezamenlijk beveiligingsoplossingen aan klanten. De overeenkomst met GE Access is een indirect gevolg van de langdurige samenwerking tussen Ubizen en Sun Microsystems.

Volgens een recent Gartner-rapport van John Pescatore met als titel 'Web Services: Application-Level Firewalls Required' biedt de huidige generatie firewalls alleen bescherming op netwerkniveau, zonder dat rekening wordt gehouden met de applicaties. Door het toegenomen gebruik van webservices moeten voor de bescherming van een netwerk tegen externe aanvallen firewalls op applicatieniveau worden bijgeplaatst. Daarnaast zijn deze firewalls nodig om de gevolgen van het gebruik van schadelijke software die tussen partners wordt gedeeld, te voorkomen.

"Ubizen richt zich op het leveren van hoogwaardige beveiligingsoplossingen", zegt Carlo Schupp, Vice-President van Ubizen Technology. "Op basis van de overeenkomst met GE Access kunnen we bedrijven gezamenlijk ondersteunen bij het bereiken van een maximaal beveiligingsniveau voor webservers."

"GE Access levert alleen kwalitatieve beveiligingsoplossingen aan haar resellers", zegt Chris Ernst, Manager Vendor & Solution Marketing van GE Access. "Ubizen wordt in de markt gezien als visionaire partij. Door Ubizen DMZ/Shield toe te voegen aan ons portfolio van beveiligingsproducten, leveren we de meest complete e-security-oplossing in het kanaal."

Ubizen DMZ/Shield levert beveiliging op applicatieniveau. Traditionele apparaten voor netwerkbeveiliging, zoals firewalls en intrusion detection systemen, richten zich niet op het applicatieniveau. Ubizen DMZ/Shield blokkeert zowel bekende als nog onontdekte aanvallen op applicatieniveau door de inzet van een uniek validatieproces met diverse lagen en een standaard 'deny policy'. Het product beschermt alle bekende webservers en heeft zich bewezen in complexe omgevingen met een hoge beschikbaarheid. Daarnaast heeft Ubizen DMZ/Shield klanten van Ubizen beschermd tegen de Code Red- en Nimda-aanvallen.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.