Ingezonden persbericht

MAXTOR LANCEERT ALS EERSTE DE HOGE SNELHEID INTERFACE MET

ATLAS 10K III SCSI HARDE SCHIJF DRIVERS

Nieuwe interface versnelt gegevensoverdracht tot 320 MB/per seconde

Amsterdam, 15 april 2002 ? Maxtor Corporation, leverancier van harde schijven en oplossingen voor gegevensopslag, lanceert vandaag een nieuwe generatie SCSI harde schijf drivers aan. Deze nieuwe generatie is met name geschikt voor gebruikers die een grotere capaciteit en een snellere gegevensoverdracht nodig hebben voor veeleisende hoge bandbreedtetoepassingen. De nieuwe Maxtor Atlas 10K III ?U320 73 GB driver is de eerste 10,000-RPM driver die de nieuwe Ultra320 interface bevat voor opslag en overdracht van gegevens op een topsnelheid van 320 MB/per seconde. Dubbel zo snel als de vorige SCSI interface, de Ultra160.

Met de Atlas 10K III U320 bedrijfscomputer, hebben gebruikers toegang tot een snellere en meer betrouwbare gegevensoverdracht die met name geschikt is voor toepassingen zoals multimedia audio en video streaming, video opmaak, gegevensbeheer, web servers en RAID tabellen. Via de bijkomende bus bandbreedte, geleverd door de U320, zullen toepassingen versnellen, gegevens vlugger weergegeven worden en kan een enorme hoeveelheid informatie opgeslagen en probleemloos verwerkt worden.

De Atlas 10K III U320 driver is volledig interoperationeel met de voornaamste fabrikanten van SCSI en RAID besturingseenheden waaronder Adaptec, ATTO, LSI Logic en Mylex samen met Eurologic, nStor, Storcase en Xyratex opslagoplossingenleveranciers. De Atlas 10K III U320 kan gebruikt worden in combinatie met de bestaande en nieuwe U320 SCSI-technologie, zodat vroegere investeringen in gebruik kunnen blijven.

De Atlas 10K III U320 is de enige driver die een volledige implementatie aanbiedt voor alle opgelegde en facultatieve Ultra320 SCSI interface eigenschappen zoals ze bepaald zijn door de technisch commissie ANSI NCITS T10 (T10) T10/SPI-4 rev. 9 standaard waaronder Adaptive Active Filtering (AAF). Om de ontwerpvoordelen van de Maxtor Adaptive Active Filtering (AAF) implementaties die de signaalkwaliteit optimaliseren te bekrachtigen, voerde Maxtor uitgebreide signaalanalysetests van moederkaarten, behuizingen en systemen uit. Hierdoor kan de driver zich aanpassen aan de wisselende configuratiesystemen en componenten. AAF heeft ook bewezen een bijkomende signaalmarge te leveren, waaruit, zonder bijkomende kosten voor de gebruiker, een verbeterd systeemprestatie en betrouwbaarheid resulteert.

De Maxtor Atlas 10K III U320 wordt nu geleverd aan de voornaamste gebruikers en zal verder verdeeld worden in het tweede kwartaal. Alle Atlas 10K III SCSI harde schijven worden aangeboden in een bedrijfsgerichte capaciteit van 18 GB, 36 GB en 73 GB en hebben een snelle zoekbewerking van 4.5 ms, een grote 8MB cache buffer en een vlotte 55MB/seconde gegevensdoorvoersnelheid tijdens piekmomenten. De Atlas 10K III U320 driver zet de Maxtor traditie van superieure betrouwbaarheid verder met het Shock Protection System, het Data Protection System en de SMART technologies. Distributeurs in Nederlands zijn TechData Netherlands, Bell Microproducts en Tech Data Norway.

Maxtor
Maxtor is een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatieopslag ter wereld. Het bedrijf voert een uitgebreid assortiment opslagproducten voor bureaucomputers, netwerksystemen, high-performance Intel-servers en consumentenelektronica. Maxtor heeft zich bewezen als marktleider met producten, service en ondersteuning van consequent hoge kwaliteit. Meer informatie over Maxtor en haar producten vindt u op www.maxtor.com. Het aandeel Maxtor staat genoteerd aan de New York Stock Exchange als MXO.